24 får gå från Paroc i Pargas

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 188481_-1-scaled.jpg
Paroc säger upp fler än 20 personer i Pargas. PK-foto

Parocs samarbetsförhandlingar som berörde all personal på stenullsfabriken i Pargas, förutom Engineering-avdelningen, har avslutats och personalen fick beskedet i tisdags.

Resultatet är att sammanlagt 24 anställda mister jobbet i slutet av år 2022. Det sker i samband med att förnyandet av produktionslinjen, som ska bli mer miljövänlig, genomförts. Förhandlingarna inleddes i början av oktober.

Som mest var 29 arbetsplatser hotade.

Klimatarbetet påverkar

– Klimatavtrycket och hållbart tillverkade produkter är allt viktigare för våra kunder. De personalminskningar som sker i och med att vi inför den nya verksamhetsmodellen är beklagliga, men då man ser framåt är skiftet mot en miljövänligare produktion oundviklig. Tack vare de här åtgärderna kan vi bättre svara på kundernas behov och säkra vår konkurrenskraft i Finland, där vår sits varit ännu mer utmanande än tidigare, säger Jari Airola, som utnämndes till vd för Paroc Group i oktober.

Huvudförtroendemannen vid stenullsfabriken i Pargas har avböjt att kommentera samarbetsförhandlingarnas resultat.

Mikael Heinrichs
mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*