Välkommen till PK:s nya sajt!

Erik Saanila
Tre personer poserar.
PK:s redaktion består av Malin Johansson (till vänster), Tuuli Meriläinen och Markus Lindström.
Publicerad:

Under den senaste tiden har vi arbetat intensivt på att förnya PK:s sajt. På måndag är dagen D kommen då den nya sajten äntligen kan lanseras. Vi vill kunna erbjuda PK:s läsare en smidigare upplevelse digitalt.

En del tekniska uppdateringar görs ännu i början av veckan och de kan orsaka kortare avbrott och störa användarupplevelsen på sajten. Vi beklagar alla tillfälliga olägenheter och ber om tålamod av PK:s läsare.

Vad kommer då att förändras? Kort sagt följer den nya sajten till sin struktur systertidningen ÅU:s upplägg, utan att för del skull ändra identitet. PK ska fortsättningsvis kännas som PK och ha ett unikt innehåll som kommer läsare och annonsörer nära. Vi vill fortsätta utveckla vår journalistik, vår annonsservice och vårt övriga innehåll.

Men i fortsättningen kommer den som vill läsa PK digitalt att behöva en prenumeration. En del innehåll, som kolumner och servicematerial, kommer visserligen att vara gratis på webben också i fortsättningen, men nyhetsartiklarna och e-tidningen är förbehållna prenumeranter. Man måste också vara inloggad som prenumerant för att kunna kommentera en artikel på webben.

PK är en prenumererad tidning, oberoende av publiceringsformat. Att tidningen kostar för alla läsare är ett resonemang som bygger på ett rättvisetänk. Också den som prenumererar på papperstidningen betalar ju för innehållet och behöver matchas av en digital prenumerationstjänst. Intäkterna från prenumeranterna, oberoende av om man föredrar print eller digitalt, är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta göra och ge ut Pargas Kungörelser.

En god nyhet är förresten att e-tidningen i fortsättningen kommer att publiceras redan kl.22, kvällen innan papperstidningen utkommer. Givande lässtunder!

Chefredaktör
Publicerad: