På söndag spelar Piffens damer sin största match på flera år

Mikael Heinrichs
en grupp fotbollsspelare samlade i en ring
Pargas IF:s damer ser fram emot söndagens cupfinal, som i bästa fall kan ge ett tillskott i kassan på 3 000 euro.
Publicerad:

Pargas IF:s damer må så gott som ha missat avancemangståget också den här säsongen i Trean, men spelar om en pokal nu på söndag då laget möter Nummelan Palloseura i finalen av Roots Cup som spelas under cupfinalveckoslutet i Tammerfors, där samtliga cupfinaler på herr- och damsidan avgörs.

Backen Malin Wahtera och mittfältaren Michelle Ekholm ser fram emot söndagens match som en av säsongens höjdpunkter.

– Det är förstås jättekul att vi lyckats ta oss ända till finalen, men vi vet att motståndet kommer att vara tufft då NuPS kommer från huvudstadsregionens serie. Det bästa med cupen har varit att få möta andra motståndare än de vi vanligtvis möter i serien, säger de.

Att få spela på nya Tammelastadion i Tammerfors är förstås inte så pjåkigt det heller.

– Visst känns det häftigt att få spela på en riktigt fin stadion där inramningen verkligen är i skick, men vi åker inte dit för att beundra stadion, vi har för avsikt att ta hem segern, säger målvakten Helinä Kuisma.

Semifinalen säsongens bästa insats

Wahtera håller fast vid att första halvlek av semifinalmatchen mot Palokan Riento i Jyväskylä i mitten av augusti var lagets absolut bästa prestation på hela säsongen så här långt.

– Det märktes att motståndarna var klart mer fysiska än de lag vi mött i serien så här långt. Men vi gav inte upp trots att motståndarna kvitterade och sedan satte Minea Järnström segermålet direkt från en hörna.

I serien har Piffens damer just nu fem poäng upp till avancemangsplats då lagen har en eller två matcher kvar att spela. Laget spelar ännu seriematch mot Liedon Pallo på torsdag kväll innan cupfinalen på söndag.

För tränaren Jonathan Brazier blir cupfinalen dessutom den sista chansen att vinna en titel med laget, eftersom han inte fortsätter som chefstränare nästa säsong.

Matchen mellan Pargas IF och Nummelan Palloseura spelas klockan 11 på söndag i Tammerfors. PIF-damerna ordnar en supporterresa till matchen med start från Pargas klockan 8.15. Anmälningar till bussen tas emot per telefon på 040-529 6282.

Samtliga cupfinaler kan ses i direktsändning på Ruutu+.

Cupfinalveckoslutet 20–22.9:

  • Fredag 20.9 kl. 19:00 Regions Cup herrar: Kultsu FC–KaPa
  • Lördag 21.9 kl. 13:00 Roots Cup herrar: Fish United–TPS M35
  • Lördag 21.9 kl. 18:00 Finlands Cup herrar: FC Inter–KuPS
  • Söndag 22.9 kl. 11:00 Roots Cup damer: PIF–NuPS
  • Söndag 22.9 kl. 14:30 Regions Cup damer: FC Honka T18–NJS
  • Söndag 22.9 kl. 18:30 Finlands Cup damer: HJK–FC Honka
Reporter (Pargas)
Publicerad: