I helgen utlovas en oförglömlig resa tillsammans med Pargasmusiker

Janne Bergman / Valhalla Works
Två människor sitter på en scen.
Fjolårets höstkonsert med samma evenemangskoncept lockade en stor publik.
Publicerad:

Inkommande helg är det dags att bege sig ut på en oförglömlig resa tillsammans med ett gäng garvade Pargasmusiker då de ger två konserter i PIUG.

Helt (O)vanlig Konserter är ett evenemangskoncept som består av en bred repertoar av varierande musik framförd av lokala musiker. Den här gången bjuder musikerparet Anna Saarela och Adrian Rantala tillsammans med sina vänner på en oförglömlig resa.

– Den här soundtrack-konserten är som en spännande resa, säger Saarela och förklarar att publiken får ta del av en salig blandning av olika låtar och stycken från tv-rutan under årens lopp.

Något för alla åldrar

Med en nostalgisk blick berättar hon att många i publiken säkerligen kommer att känna igen låtarna och signaturlåtarna som framförs i de kommande helt (o) vanliga soundtrack-konserterna i september i PIUG i Pargas. Tillsammans med publiken reser man från 80-talets action till barndomens favoritspel och på färden finns något för alla åldrar.

– Vi tar oss från Hogwarts till Mumindalen, avslöjar Rantala.

Konsert både på lördag och söndag

Tillsammans med det garvade musikergänget Andréas Rantala, Anton Elmvik, Oliver Tschernij och Simon Grundvall bjuder Saarela och Rantala på två konserter där den första äger rum lördagen 21 september klockan 19 och den andra söndagen 22 september klockan 17. Konserterna är cirka 90 minuter långa och passar alla åldrar. Dessutom är konserten trespråkig – svenska, finska och engelska får publiken lyssna till.

– Vi vill inte bara bjuda på musik, utan på en helhetsupplevelse, förklarar Saarela.

En viktig värdering för konceptet är just det att man vill bjuda publiken på en upplevelse – och gärna en sådan som man även mår bra av efteråt.

Julkonsert utlovas

Det är föreningen KultAd rf. som är administrativ arrangör. Konserterna förverkligas med understöd av Svenska kulturfonden, Pargas stad och Medwind. Biljetter fås via Netticket.fi, Booklet och Pargas stads infopunkt. Det finns också fyra rullstolsplatser – dessa platser kan dock inte beställas via nätet.

Den omtyckta julkonserten gör comeback och den 13-14 december utlovas två konserter i Pargas.

Reporter/Toimittaja - Pargas Kungörelser/Paraisten Kuulutukset
Publicerad: