Åklagaren yrkar på tio års fängelse för Tennbydråpet

Polisbilarna på bilden har ingenting med det aktuella fallet att göra. Detta är en illustrationsbild.
Den huvudåtalade är en 1991 född man som åtalas för dråp, alternativt grov misshandel och grovt dödsvållande. Han åtalas också för narkotikabrott efter att ha använt amfetamin och smärtstillande mediciner intravenöst, samt för att ha kört bil utan giltigt körkort.
Den dödliga misshandeln skedde i en höghuslägenhet på Tummelvägen i Pargas natten mellan den 21 och 22 augusti. Enligt åtalet har mannen misshandlat offret genom att upprepade gånger slå honom i bröstet och huvudet, piska honom med en läderrem och till slut strypa honom med en så kallad bläckfiskrem.
Under misshandeln har offret legat medvetslös på golvet. Mannens försvarslösa tillstånd och det faktum att den åtalade har använt tillhyggen gör att misshandeln betecknas som synnerligen rå och grov.
Mannen dog till följd av strypningen och våldet mot bröstkorgen som bland annat knäckte hans revben och förorsakade krosskador på lungorna.
Den åtalade har erkänt att han slagit offret, men förnekar att han skulle ha strypt honom.
I lägenheten befann sig också en 1981 född kvinna. Hon åtalas för narkotikabrott och för försummande av räddningsåtgärd. Enligt åtalet har hon varit medveten om att offret var medvetslöst och svävade i livsfara, men trots det tog det två timmar innan hon ringde nödcentralen.
Åklagaren yrkar på ett minst 10 år långt fängelsestraff för den åtalade och ett kännbart bötesstraff för kvinnan.
Kim Lund
040-587 3759/kim.lund@aumedia.fi