Äldrerådet vill ha äldreboende på Vapparvägen

Vapparvägen. Pargas äldreråd har synpunkter på till vad man ska använda de lediga lokalerna där Åbolands mentalvårdscentral tidigare fanns vid Vapparvägen.

Redan för cirka två år sedan besökte äldrerådet den f.d. mentalvårdcentralens fastighet på Vapparvägen för att se om fastighetens avdelningsdel skulle lämpa sig som en boendeenhet för äldre.

Äldrerådet vet att det råder brist på olika boendemöjligheter inom äldrevården och skrev ett brev om detta till social- och hälsovårdens ledande tjänstemän. Äldrerådet föreslog att man kunde ta detta utrymme i bruk för äldrevården.

På våren skrev äldrerådet på nytt till fastighets-effektiveringsgruppen att äldrerådet fortsättningsvis är av den åsikten att den f.d. mentalvårdscentralens utrymmen borde tas i användning för äldreboende.

Lokalen består av femton färdiga rum plus gemensamma utrymmen. Maten skulle behändigt fås från Malmkullas kök.

Dessutom finns hälsocentralen och tandvårdscentralen nära till hands.

I allmänhet anser jag att samarbetet mellan äldrerådet och Pargas stads tjänstemän på olika enheter har fungerat bra.

Tjänstemännen har deltagit i våra möten och informerat oss varefter vi har haft möjlighet att diskutera de aktuella frågorna med dem. Medlemmar från äldrerådet har bjudits in till olika arbetsgrupper och våra åsikter har blivit hörda. Äldrerådet har också skickat skrivelser till olika enheter och tjänstemän och så gott som alltid fått ett svar.

Sirkka-Liisa Malmlund
ordförande för äldrerådet i Pargas

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*