Alla tiders fotbollssäsong

Den inhemska fotbollssäsongen är redan i full gång, trots att vi befinner oss i mitten av januari. Bäst av allt är att en del av cupmatcherna som nu spelas faktiskt har spelats utomhus.

Trots att man kan ha avvikande åsikter gällande Finska cupens nuvarande format, är det en bra sak att lagen redan i det här skedet av säsongen spelar betydelsefulla matcher – särskilt den här säsongen som är den finländska fotbollens stoltaste stund. I och för sig är lagbygget fortfarande på gång i många klubbar och laguppställningarna lever från match till match.

Jag kommer i alla fall att följa med matchen på ort och ställe – självklart med Piffens halsduk runt halsen. Det trots att jag är FC Jazz tidigare mediachef, lagledare, international manager med mera.

I Finska cupen spelas tre skilda serier i gruppspelsformat. Ligalagens cup, Ettans cup och Tvåans cup. Till de egentliga cupmatcherna enligt utslagsformatet i mars avancerar åtta ligaklubbar, fyra klubbar från Ettan och tre klubbar från Tvåan. Dessutom får Regions cup-segraren en plats i utslagsfasen.

Kvartsfinalerna och semifinalerna spelas i mars-april och finalen den 16 maj. Var finalen spelas är ännu öppet, eftersom spelplatsen klarnar först då finallagen är framvaskade. I fjol spelades cupfinalen i Mariehamn, där Ilves vann IFK Mariehamn med 2–0.

I år deltar också Pargas IF i cupen. Motståndarna i Piffens grupp är FC Jazz och KaaPo. I gruppens första match vann FC Jazz över KaaPo med 3–0 och för Piffens del börjar cupen på lördag i Björneborg, där man i Karhuhalli möter FC Jazz klockan 18.30. I skrivande stund är det ännu oklart om matchen kommer att streamas, men det kan hända att den kan ses på Satakunnan Kansa-tidningens webbplats. Om matchen intresserar, kan det löna sig att kolla läget på FC Jazz webbplats innan matchen. Jag kommer i alla fall att följa med matchen på ort och ställe – självklart med Piffens halsduk runt halsen. Det trots att jag är FC Jazz tidigare mediachef, lagledare, international manager med mera.

Heja Piffen!

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi
översättning Mikael Heinrichs

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*