Årets Pargaslucia heter Mathilda Heikius

Årets lucia i Pargas heter Mathilda Heikius. Foto: Carina Holm

Pargas och Folkhälsans 71:a lucia heter Mathilda Heikius, 17 år.

— Det känns jätteroligt, men det har inte riktigt sjunkit in ännu, säger hon strax efter att Folkhälsans ordförande i Pargas, Petra Henriksson, har uppvaktat henne med en stor bukett långskaftade rosa rosor.

I högstadiet har hon varit med i luciatåget och att följa med tidigare luciakröningar i kyrkan har alltid varit stämningsfullt, säger Mathilda Heikius.

— Det är något jag alltid har velat vara en del av.

Ser fram emot att få glädja andra

Hennes favoritsång av de sånger som luciaföljet ska sjunga är Carola Häggkvists ”Himlen i min famn”.

— Alla sånger är så fina. Mest ser jag fram emot att få glädja andra och att få föra ljus vidare när det är så annorlunda tider.

Det var Mathildas mamma Juanita Heikius som anmälde henne som luciakandidat.

— Hon har en personlighet som passar för lucia. Så tycker hon om att sjunga och bryr sig om andra. Jag tror att hon som lucia kan sprida ljus och glädje, säger hon om årets Pargaslucia.

Detaljerna kring årets luciafestligheter den 13 december är ännu under arbete. Men luciakröning i kyrkan blir det och den sänds online på nätet.

Folkhälsan i Pargas informerar närmare om evenemanget senare.

I årets luciafölje ingår Desirée Kavander, Tilda Gustafsson, lucia Mathilda Heikius, Mira Prost, Armida Wanström och gitarristen Albin Fredenberg. Foto: Carina Holm

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*