Årets Pargasföretag installerar och rengör

Publicerad:

Det är Hannu Alhos företag Airon Oy som är årets företag i Pargas.

Priset delades ut på den regionala företagargalan i Logomo i Åbo förra lördagen, men fick ytterligare blommor av Väståbolands företagarförening i måndags i samband med att andra Pargasföretagare premierades.

Airon grundades 1995 som ett enmansföretag och har sedan dess vuxit regelbundet till att i dag ha omkring 30 anställda. Tillsammans med dotterbolaget Airduo har företaget en omsättning på ungefär 2,4 miljoner euro.

Efter en knagglig start kom företaget att bli en framgångssaga allt efter som fastigheter som var byggda på 1970- och 80-talen behövde förnya eller sanera sina ventilationssystem, samtidigt som mögelproblem och dålig inomhusluft blev ett mera allmänt fenomen.

Premierade Pargasföretag

  • Årets företagare: Airon Oy/Hannu Alho
  • Diamantkors för över 40 års verksamhet som företagare: Roger Söderblom/F:ma Roger Söderblom
  • Diamantkors (30 år): Rabbe Holmberg/Åbolands fastigheter
  • Guldkors (20 år): Ann-Catrin Strömborg/Sports Gym
  • Silverkors (10 år): Kjell Gustafsson/Kjell's Kitchen
  • Företagarna i Finlands förtjänsttecken i brons: Susané Rosenqvist

Verksamheten växte och Airon hittade snabbt nya kunder. Nu jobbar man främst i Pargas och Åboregionen, men man har också mera långväga kunder som till exempel Hesburgers restauranger i Torneå. I dag kan Alho få tiotals offertförfrågningar per dag.

I fjol jobbade man med ventilationen Sarlinska skolan och i Pargas svenska gymnasium, för tillfället har man jobb i Fridhem i Houtskär.

PK