På lördagen avgörs Piffens jubileumscup

Pargas IF firar i år sitt 110-årsjubileum med en sjudelad jubileumscup. Bild: Pixabay
Publicerad:

Den sista och avgörande deltävlingen i Piffens jubileumscup går av stapeln på lördagen då Piffens handbollssektion står som värd. Handbollscupen spelas mellan klockan 10 och 14. Det inplanerade jubileumsjippot på Pajbacka sportplan för juniorer med rörelsepunkter där varje sektion är ansvarig för en punkt har däremot inhiberats på grund av vädret. Arrangörerna försöker som bäst hitta ett nytt datum för det evenemanget.

Matcherna spelas i PIUG

De nio lag som är kvar i jubileumscupen spelar i två olika grupper mot tre eller fyra lag var, därefter blir det nedre slutspel för positionerna 5-8 och övre semifinaler, brons- och finalmatch. Matcherna spelas i PIUG på liten plan, 1 x 12 minuter med fyra spelare på planen per lag.

I kiosken kan man köpa kaffe, saft och något smått tilltugg.

Från handbollssektionens sida önskar man att ingen tar i för hårt, eftersom skaderisken är stor om det blir alltför seriöst.

– Vi hoppas att man inte tar matcherna för seriöst, eftersom handboll är en väldigt fysisk gren som vissa kan bra men andra knappt spelat, säger Camilla Brachet från handbollssektionen.

Malin Johansson