Pargas har potential

en textvinjett med en trävägg i bakgrunden
Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.
Dan-Peter Henriksson
Publicerad:

Jag sitter andra året med i Pargas stadsstyrelse, där fjolåret var rätt turbulent. Idag har vi en ny stadsdirektör och igen en förnyad organisation som nyligen fallit på plats där strukturen är enkel och där de politiska förväntningarna är stora.

Fokus ligger på tillväxt och ökat antal invånare. Tillväxten i form av invånare i Pargas har varit negativ en längre tid och denna trend ska svängas.

Pargas har potential och attraktion för nya invånare och det ankommer nu staden att möjliggöra en bättre inflyttning inom båda språkgrupperna. Det bör vara enkelt att flytta till Pargas och till det behöver vi till exempel fler bostäder, goda förbindelser, professionell marknadsföring och bibehållen bra och lika service på båda inhemska språken.

Vi har mycket saker som är bra i Pargas och dessa bör vi kunna visa och marknadsföra bättre för potentiella invånare, men vi bör även vara öppna för vad vi behöver förbättra och öppet ta emot sådan feedback.

Enbart tvåspråkigheten är lockande för nya invånare och en resurs som delvis är oanvänd, vi behöver båda inhemska språken för att växa och sudda ut ridåerna. Våra föreningar är goda exempel på hur språket i verksamheten idkas helt naturligt.

Föreningarnas betydelse poängteras ofta men vi har svårt att konkret förbättra detta samarbete och denna verksamhet tas ofta förgiven. Denna bit brinner jag själv för och anser att det är en av de unika verksamheterna vi har i Pargas. För att dessa “talko” verksamheter skall kunna verka på samma nivå och bättre än tidigare med dagens höjda kostnader, så behöver vi stöda dessa helt ekonomiskt mycket mer. Återbetalningen är stor i form av en verksamhet som helt bedrivs på frivillig basis och rent ekonomiskt är dessa säkert de mest kostnadseffektiva vi har i Pargas.

Kommunalvalet är också på intågande och jag hoppas att många nya ansikten dyker upp på valaffischerna oberoende av parti, för lokalpolitiken behöver nya idéer, åsikter och infallsvinklar för att hänga med i utvecklingen med en åldersstruktur i beslutsfattande som representerar alla invånare.

Jag ser framemot konkreta åtgärder genom vår nya organisation och vårt nya ledarskap som på sikt skapar ett växande Pargas.

Privat
En man i tröja.
Dan-Peter Henriksson.
Dan-Peter Henriksson
Stadsstyrelseledamot, SDP
Publicerad: