Återvinningscentralen i ny skrud

Återvinningsaffär. Jukka Neskala, Tanja Haapasalo och Hanna Jeffrey gillar det nya utrymmet som ligger mycket centralt och är ljust och rymligt. Foto: Mikael Heinrichs
Ekomarket Pargas och Pargas återvinningscentral som namn har gått i graven. I tisdags öppnade en återvinningsaffär som framöver kommer att göra sig känd som Skärgårdens möbel och antik i Konstra-husets nedre våning, nedanför Pargas Kungörelsers redaktion.
– Meningen är att skapa en litet annorlunda profil än vi hade i Norrby, vilket betyder att vi gallrat litet i utbudet och valt att ställa fram litet finare grejer, säger Hanna Jeffrey.
Man har för tillfället bara en del av hela den blivande butiksytan i bruk, resten av lokalen tas i bruk efter att en liten ytrenovering genomförts.
– I och med flytten har vi fått lov att begränsa sortimentet aningen, säger Jeffrey.
På Bergvägen i Norrby fortsätter endast verkstäderna där man bland annat reparerar gamla cyklar.
Försäljningen av de uppiffade cyklarna sker i fortsättningen i den nya affären.
– För el- och elektronikskrotets del rekommenderar vi att man för det till S:t Karins i framtiden, säger Jeffrey.
I övrigt tar man emot donationer enligt affärens öppettider. Det kan löna sig att komma överens om leveranser på förhand.
– Vi får hoppas att kunderna hittar oss bättre än förr här i centrum. Öppettiderna kommer att vara de samma som i Norrby, det vill säga vardagar klockan 10–18 och månadens första lördag klockan 10–14. Eventuellt kommer lördagsöppettiderna att öka närmare sommaren, säger Jeffrey.


Vid årsskiftet kommer det att göras små justeringar i öppettiderna för bland annat Rauhala avfallscentral i Pargas. Ändringarna är baserade på uppföljning av antalet besökare samt på kundrespons.
Från början av år 2017 öppnar Rauhala en halv timme tidigare än förr. De nya öppettiderna kommer att vara måndag kl. 11.30–19 och tisdag-fredag kl. 9.30–17. Under sommaren betjänar avfallscentralerna dessutom under den första helgfria lördagen i månaden kl. 10–15.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi