Av kärlek till ishockeyn

Sommaren närmar sig sitt slut. Skolelever och studerande börjar knoga på. De flesta föräldrar har återvänt till jobbet från semestern. Även om vi skulle vilja hålla fast vid sommaren, tar vardagen vid. Ett säkert hösttecken är också att idrottsföreningarnas verksamhet börjar igen.

Pargas egen skridskoförening ParSport kör småningom igång sin höstsäsong. Föreningen har under det senaste året fått flera nya ansvarspersoner och det syns med tydligare uppgiftshelheter och planering.

Genom att fördela ansvaret på flera blir verksamheten roligare och arbetet ger resultat.

Också den här hösten tar ParSports ishockeysektion emot nya små hobbyspelare som drömmer om en liga- eller NHL-karriär.

Ishockeyskolan ger bra förutsättningar för hobbyn – antingen man vill lära sig att ta sig fram på skridskor eller att förflytta pucken.

Också om man har hunnit gå några år i skola och ishockeygnistan har tänts först nu så är det inte försent att komma med.

Då blir det kanske inte hockeyskolan, utan man letar efter en annan väg att ta för att komma i fatt dem som har hunnit ägna sig åt hockey en längre tid.

Tidigare hade jag uppdrag och ansvar inom föreningen i många år. Under åren märkte jag hur ungdomar som närmade sig vuxenåldern en efter en slutade med sin hobby, då andra intressen tog över. Fritiden tillbringades hellre med kompisar än genom att svettas i hallen.

En del for i och för sig i väg till annan ort för att studera och slutade av tidsbrist. Men spelarbristen utarmar bit för bit hela laget.

Det fåtal som verkligen skulle vilja fortsätta spela måste lämna sin hobby bara för att det inte längre finns ett lag där de kan spela.

Alla är inte intresserade av att knacka på dörren till representationslagets omklädningsrum, om fysiken eller konditionen inte ännu är på den nivå som krävs.

Men intresset för ishockey försvinner inte. Drömmen kan vara att ännu en dag få dra på sig hockarna för att fortsätta där man blev. Sådana som drömmer om att fortsätta med ishockeyhobbyn kan det finnas flera av också i Pargas.

Hur ska vi samla dem? Det kunde grundas nya grupper för hobbyspelare och på det sättet få spelare att återvända till sin älskade ishockey.

Jag hoppas att vi de kommande åren i ParSport får se ett lag i varje åldersklass. För att representationslaget ska klara sig bra är det förstås speciellt viktigt att det finns adepter från den egna föreningen som småningom kan tas med i spelarringen.

I Pargas finns det goda möjligheter att ha ishockey som hobby.

Efter att ha sett många ishallar inifrån är jag stolt över vår egen ishall som erbjuder bra förutsättningar för spelandet.

Och föreningens kontaktuppgifter finns på www.parsport.fi.

Milla Jakobsson

Bor med fyra tonåringar, har länge varit aktiv inom ParSport.

Översättning: Carina Holm

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*