Bästa kommunalvalskandidater i Pargas!

Kommunalvalet. Kommunalvalet närmar sig och vi skulle gärna höra era synpunkter i utbildningsfrågor. Tidigare år har lärarföreningarna i Pargas ordnat en valdebatt, men på grund av coronan har vi nu ställt om.

OAJ:s lokalförening, Paraisten seudun opettajien ammattiyhdistys och Väståbolands lärarförening har tillsammans med Hem och skola-föreningar i Pargas gjort ett frågebatteri till er.

– Vilka utbildningsstrategier ska Pargas ha?
– På vilket sätt kommer du som förtroendevald att hålla dig à jour med småbarnspedagogiken och skolvärlden?
– I Pargas finns det många daghem och skolor. Hur väl känner du till daghems- och skolvardagen i de olika kommundelarna?
– Vilka åtgärder behövs för att lärarna i daghem och skolor ska orka och välja Pargas som arbetsgivare?
– Hurdana resurser tycker du att man borde satsa på barn- och ungas välmående?
– Hurdana resurser tycker du att det behövs inom småbarnspedagogiken för att alla barn ska känna sig trygga?
– Vad är din vision om skolnätet i Pargas om tio år? Kan det tryggas små undervisningsgrupper och ändamålsenliga undervisningslokaler i hela Pargas?
– Vad är dina tankar kring timresurs och lärardimensionering? Påverkar dessa kvaliteten för jämlik undervisning för barnen?

Med hopp om livligt deltagande.

Era svar kan ni till exempel redogöra för med insändare och/eller egna somefilmer på era kampanjsidor.

En god dialog mellan beslutsfattare och fältet är viktigt, vi kommer att göra vad vi kan för att bidra till ett gott samarbete med er. Tillsammans kan vi jobba för superkraften i vårt samhälle – utbildning!

Jeanette Lindroos
Ordförande
OAJ:s lokalförening i Pargas

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*