Beach Volley i helgen

Pargas Beach Volley. Arkivfoto: Markus Lindström
Den i ordningen 29:e upplagan av turneringen Pargas Beach Volley spelas på lördag och söndag i centralparken i Pargas. Sammanlagt 64 lag har anmält sig och man gör upp om ära och berömmelse i sex olika klasser.
Det spelas A- och B-serier för herrar, damer och i mixed med spelare från både när och fjärran. En stor del av spelarna kommer naturligtvis från Åbo med omnejd, men också mer långväga lirare kommer från Raumo, Jyväskylä, Tammerfors, Alavus – och Uppsala.
– Många anmälde sig som vanligt i sista stund och vädret har säkert gjort att många funderat in i det sista innan de bestämt sig för att delta, säger Johanna Lindström från arrangörsföreningen Volley Team-82.
Lördagen är vigd för herr- och damserierna medan man spelar mixed på söndag. Lagen samlas klockan 8 båda morgnarna och matcherna inleds därefter.
Alla lag spelar åtminstone 3–4 matcher i sina grupper och efter det blir det placeringsmatcher. Arrangörsföreningen har en kiosk på plats där det säljs grillkorv, drycker och smått tilltugg.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi