BestTaste är specialist på glutenfria bakverk

Hembageri. Nataliia och Bo Andér driver tillsammans det glutenfria hembageriet BestTaste. Bild: Malin Johansson.

BestTaste är inte som vilket bageri som helst. Hela sortimentet är glutenfritt och råvarorna väljs med stor omsorg.

Då man öppnar dörren till familjen Andérs källare i Pargas blir man mäkta förvånad. Man möts av ett splitternytt kök med modern köksutrustning och på hyllorna finns alla tänkbara tillbehör för en bagare. Redan år 2019 grundade Bo Andér företaget BestTaste, men det var först i slutet av 2021 som man försiktigt startade upp hembageriet. Det är hans fru, Nataliia Andér, som huserar i köket och står för bakverken. Hon har bakat sedan barnsben och eftersom man inom familjen har celiaki så föll det sig naturligt att göra alla bakverk glutenfria.

– Helst använder jag Sunnuntai glutenfri mjölblandning då jag bakar, men ifall någon vill att jag hellre använder till exempel majs- eller rismjöl går det också bra, förklarar Nataliia.

Råvarorna väljs med stor omsorg

Allra helst bakar Nataliia tårtor, men hon gör också olika sorters söta och salta bakverk, enligt beställning. Råvarorna väljs med stor omsorg och helst väljer hon färska bär då hon dekorerar sina tårtor. I framtiden är det tänkt att man ska utvidga verksamheten till att även omfatta catering. Nataliia avslöjar sina favorittårtor, vilka även för höga poäng av hela familjen.

– Till mina favorittårtor hör nog honungstårtan, chokladtårtan med körsbär och mandel samt citronostkakan.

För den som vill ha en egen bild eller logo på tårtan är det också möjligt, då det i köket finns teknik för livsmedelstryck. Om man vill göra en beställning hos BestTaste behöver man vara ute i god tid ifall man önskar några speciella dekorationer, medan det för vanliga bakverk räcker att man gör beställningen dagen innan. Kontaktuppgifter till hembageriet hittar man på Facebook-sidan www.facebook.com/BestTasteBakery eller på webbsidan https://besttaste.fi/.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*