Centrumenkäten engagerar folk

Planläggningschef Heidi Saaristo-Levin och Folke Pahlman. Arkivfoto: Mikael Heinrichs.
Planläggningschef Heidi Saaristo-Levin och Folke Pahlman. Arkivfoto: Mikael Heinrichs.
Staden publicerade förra torsdagen webbenkäten (Harava) som man sammanställt för att kartlägga vad Pargasborna tycker och tänker om centrumutvecklingen på Malmen. Enkäten är ett led i den centrumutvecklingsprocess som startades i Pro Malms och centrumkoordinator Folke Pahlmans regi och nu går vidare med planläggningschef Heidi Saaristo-Levin vid spakarna.
Staden lanserade enkäten i Sarlinska skolan och eleverna i klass 8a var de första som fick svara på enkäten tillsammans med lektor och klassföreståndare Sanna Häggström.
– Tillfället var helt enkelt mer än lyckat, vi togs emot alldeles fantastiskt bra och alla förväntningar jag hade har redan nu överträffats mångfalt, säger Saaristo-Levin.
I lördags morse hade hon närmare 200 e-postmeddelanden i sin inkorg. Varje enkätsvar sammanfattas nämligen i ett mejl som skickas till henne.
– Dessutom har jag fått en hel del direkta e-postmeddelanden av folk som velat ge ännu mer ingående svar. Det märks klart och tydligt att centrumutvecklingen, sundkanten och gästhamnen är saker som engagerar och nu ska vi se till att komma till skott med det utvecklingsarbetet.
Det går att svara på enkäten som man hittar här fram till den sista april och efter det börjar sammanställningen av svaren.
– Där finns bland annat frågor som berör trafiksäkerheten och vi försöker sammanställa så fort som möjligt. Exakt i hurudan form resultaten redovisas är ännu öppet i det här skedet, säger hon.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

  • Läs också: Pahlman ger stafettpinnen vidare