Christian skrev avtal med Moomin Characters: “Först tänkte jag att det var lite på skämt”

Christian Enkvist med Muminhyllan. Bild: Linn Turkki.

Pargasbon och slöjdläraren Christian Enkvist tillverkar muminhyllor på löpande band.

Muminhyllan är perfekt för att förvara och visa upp sina muminmuggar. I en hylla ryms det 24 muggar och måtten på hyllan är 51x76x10,5 centimeter. Christian Enkvist berättar att han till stor del bygger hyllorna hemma, men den grova sågningen görs annanstans.

– Det var egentligen min frus idé, berättar han.

Frun Jeanetthes syster har en hel del muminmuggar, så Enkvist byggde en hylla åt henne som julklapp. Sedan blev det en hylla till då det fanns så många muggar och bekanta som var på besök och såg hyllorna frågade varifrån de kom. Då föreslog Enkvists svåger att han skulle börja bygga hyllor och ta kontakt med Moomin Characters.

– Först tänkte jag att det var lite på skämt, säger Enkvist med ett skratt.

Men han tog kontakt med Moomin Characters och de tyckte om idéen, så han fick ett avtal och copyright för hyllorna.

Det speciella med hyllorna är att de är numrerade, så varje hylla är unik. Det finns också en dekal bakom på varje hylla, gjorda av inhemsk björkfaner.

Vill man ha en egen hylla för sina muminmuggar, hittar man mera information på Facebooksidan Muminhyllan eller via e-posten muminhyllan@gmail.com. Man kan också kontakta Enkvist på telefonnumret 0458605002.

Linn Turkki

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*