Da Capo ger konsert med Sås och Kopp

Övning. Barnkören Da Capo repeterar här inför lördagens April, april-konsert tillsammans med Sås o Kopp i Malms skola. Foto: Mikael Heinrichs
April, april! heter konserten – och det är inget skämt. Pasi Hiihtola och Peik Stenberg, mer bekanta som Sås och Kopp, besöker Pargas i dag.
Det handlar om ett konsertsamarbete mellan barnkören Da Capo och Sås och Kopp. Intäkterna går till körens kommande resa till Skolmusik 2017-evenemanget i Vasa och Korsholm i maj.
Körens dirigent Åsa Hermansson har också tidigare samarbetat med Hiihtola och Stenberg med olika projekt och nu blir det tredje gången som Da Capo och den populära barnorkestern uppträder tillsammans i Pargas.
– Det har blivit att öva in refränger till flera av sångerna där Pasi och Peik sköter verserna. Några av körmedlemmarna, de som går på femman eller sexan, har faktiskt varit med tidigare då vi uppträtt tillsammans, berättar Hermansson.
I Da Capo sjunger 31 elever från årskurs 3–6 i Malms skola, Skräbböle skola och Sunnanbergs skola.
– Det är mycket tacksamt att samarbeta, eftersom låtarna är glada och trallvänliga med roliga och fyndiga texter.
Ella, Taika och Gustav som går i Sunnanbergs skola medger åtminstone inte att någon av dem skulle vara nervösa inför den kommande konserten då PK besöker dem under en repetition inför konserten.
Har ni någon favoritlåt av dem ni hittills övat på?
– Nja, inte ännu i alla fall, säger de.
Ella och Taika som går i femte klass har hunnit vara med tidigare under sitt första år i kören, men för Gustav i årskurs fyra är det här första gången han är med och sjunger tillsammans med duon.
Elin och Alexander som går i fyran i Malms skola tycker inte att låtarna de övat på är särskilt svåra efter att de övat på dem några gånger, men de medger i alla fall att de kanske är litet nervösa inför konserten. En favoritlåt kommer de också på efter litet funderande, nämligen Trampolin.
April, april! med Sås och Kopp tillsammans med Barnkören Da Capo blir det i dag, den 1 april klockan 15.00 i Malms skola. Biljetter säljs vid dörren, servering.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi