Dags att fynda – fina erbjudanden utlovas under Kärringkvällen nästa vecka

damer, restaurang
Eva Johansson (t.v.) och Amanda Laurén vid Matmalmen@Eva som erbjuder frasiga spenatblinier med sikromsröra Kärringkvällen till ära. Bild: Malin Johansson.

 “Det är ett kiva koncept”

Nästa vecka på torsdag håller butikerna, kaféerna och restaurangerna kvällsöppet i Pargas centrum då det är kärringarnas egen kväll.

– Det är ett ”kiva” koncept, folk är glada och på gott humör, säger Mi Ruokolahti från inredningsaffären Tre Små Rum.

Hon, liksom många andra företagare i Pargas centrum, har varit med alla år som det ordnats Kärringkväll i Pargas. Den första Kärringkvällen höll man 2012 och vid det här laget har kvällen redan hunnit bli en fin tradition. Precis som tidigare år, är det föreningen Kiva i Pargas som står för arrangemangen då vårens Kärringkväll ordnas den 7 mars klockan 17–21.

dam. hund
Gillar Käringkvällen. Mi Ruokolahti tillsammans med sin hjälpreda i inredningsbutiken Tre Små Rum. Bild: Malin Johansson.

Bonga rosa T-shirts

Arrangörerna uppmanar besökarna att hålla utkik efter rosa T-shirts som kommer att hänga utanför butikerna och signalerar om att man kan göra riktiga kap. Till exempel har klädaffären Nicolos och Nicolina 20 procent på samtliga damvaror – även skor. I Gullkronas butik kan man fynda Sandnes garn med 15 procents rabatt. Även OLLI-garnet från Taito säljs med 15 procents rabatt. Under kvällen är Beatrice Bäcklund på plats i Gullkronas butik och ger stickningsråd.

– De här vackra vantarna är maskintovade, säger vikarierande butiksansvariga Sara Nyman och visar upp ett par knallgula vantar.

Gullkrona kommer också att ha ett överraskningserbjudande.

Sara Nyman i Gullkronas butik på Köpmansgatan i Pargas.  Nyman är  vikarierande butiksansvarig. Bild: Malin Johansson

Spenatblinier med sikromsröra

Under kvällen håller även kaféerna och restaurangerna öppet och gör sig hungern påmind kan man till exempel göra ett besök på Matmalmen @EVA där det kommer att serveras frasig spenatblini med sikromsröra och en dryck till priset av 12 euro.

Enligt tidigare koncept kan man samla på stämplar och samtidigt delta i ett lotteri där det lottas ut presentkort värda 15 euro.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*