Dags för Kärringkväll med fina erbjudanden och roliga överraskningar

pargas kärringkväll
Dags för kärringarnas egen kväll. Från vänster Minna Lindberg, Arja Hankalahti och Marja Lindén. Bild: Malin Johansson.

Kärringkvällen har redan hunnit bli en tradition i Pargas och idag torsdagen den 9 mars håller butikerna, kaféerna och restaurangerna kvällsöppet i centrum. Föreningen Kiva i Pargas står för arrangemangen och kärringkvällen börjar klockan 17 och pågår fram till 21.

– Det här är ett bra koncept som också intresserar många Åbobor, säger Marja Lindén som sitter med i styrelsen i föreningen Kiva som privatperson.

Arja Hankalahti som driver butiken Mon Ami håller med Lindén och berättar man i år även har försökt locka med S:t Karinsborna.

– Många som bor i större städer upplever det som exotiskt att komma till Pargas och besöka våra stenfotsbutiker och alla mysiga restauranger och kaféer, förklarar Hankalahti.

Överraskningsbord och bra erbjudanden

Inredningsaffären Tre Små Rum kommer att ha ett överraskningsbord och erbjuder dessutom 20 procent rabatt på lagervaror. Även Archipelago Shop erbjuder 20 procent på hela köpet, Ateljé & Tyg SY 25 procent på alla tyger och Juhlakulma delar ut presentkort då man köper för minst 50 euro. I Jazz Café AXO kan man ta en paus och njuta av trevlig samvaro och lyssna till tonerna av Kalle Klotz och Petri Haapasalo klockan 17-19. Den som köper en dryck får på köpet njuta av en ”Salty Afterwork”. I Lilla Frissan kan man träffa ögonfranstekniker Vilma och samtidigt inhandla förmånliga hårvårdsprodukter. Mon Ami erbjuder också 15-25 procent rabatt på olika varor, beroende på hur stor inköpssumman är.

– I Wanha Wallis kommer vi att ha ett lotteri där man kan vinna en fin väska, berätta Minna Lindberg.

Våfflor finns också till salu

Ifall hungern slår till efter shoppandet kan man avnjuta pirog och salladsbuffé på Café Hallonblad, Café Nathali har pajbuffé med sallad och Matmalmen @EVA erbjuder Veggie Workshop och lätt middag för 25 euro. Utanför Humana säljer också ukrainska damer våfflor.

Den första kärringkvällen ordnade man redan år 2012. Kiva i Pargas tar gärna emot feedback på evenemanget och nya idéer.

– Hör gärna av er, både ris och ros, hur vi kan utveckla konceptet. Nya idéer tar vi också gärna emot, hälsar Hankalahti.

Feedback och tips på nya idéer kan skickas till info@kivaipargas.fi

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*