Dansa av hjärtats lust

Mikael Heinrichs.
Mikael Heinrichs.
I morgon (29.4) prick klockan 9.30 är det dags. Då tutas Pargasbandet Another Wasted Nights låt ut i etern på Radio Vega Åboland och det är meningen att hela Åboland ska dansa unisont. Det finns en koreografi som jag måste medge känns aningen komplicerad för en icke-så-dansant person som mig. Men det ska nog gå, med viss modifikation. Koreografin till dansen i fråga hittas här.
Det är nämligen här som ett (eller två, beroende på hur man räknar) dansminnen gör sig påminda. Sydkustens landskapsförbund efterlyser dansminnen och lottar ut två presentkort, ett till ÅST och ett till Barker Teaters internationella dansföreställning i oktober.
Det enda man behöver göra är att dela med sig ett dansminne, antingen färskt eller av äldre datum, per e-post till pargas@sydkusten.fi. Dansminnena publiceras anonymt på webbplatsen och insamlingen av dansminnen pågår fram till den 8 maj.

Det är väl som med det mesta, låter man bli att repetera och fortsätta fila på sina kunskaper faller det hela lätt i glömska.

Här antar jag att det blir läge att delta med ett dansminne som dessvärre får hållas utom tävlan. Visst finns det ringlekar och annat man minns från barndomen, men två av de mera ”traumatiska” dansminnena jag har hänför sig till en veckoslutskurs i bugg som kanske inte riktigt gav önskat resultat och det andra till bröllopsvalsen. Den som man förstås borde ha tränat aningen mera inför.
Men för att återgå till buggkursen. Redan här och nu ska jag be om ursäkt av alla inblandade danspartners för ömma och svullna tår, eftersom undertecknads fötter inte riktigt rörde sig enligt utstakade mönster. Rätt kul var det trots att jag gick dit med allt annat än en positiv attityd, men i ärlighetens namn fastnade nog inte så rysligt mycket. Den mest bestående minnesbilden var att det såg rätt häftigt ut då de som verkligen kunde dansa gjorde det i högt tempo och med avancerade turer.
Det är väl som med det mesta, låter man bli att repetera och fortsätta fila på sina kunskaper faller det hela lätt i glömska.
Bröllopsvalsen däremot hör till de delar av bröllopsfesten man antingen minns för evigt eller glömmer fortare än kvickt. Visst finns den bevarad på video någonstans och jag minns vilken låt det var – men hur själva valsen lyckades eller inte lyckades har jag dessvärre ingen som helst minnesbild av. Det är liksom totalt blankt.
Kanske man borde kolla på den där videon vid lämpligt tillfälle?
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi