”De brukar överraska mig på morsdagen”

Tvåbarnsmamma. Rebecca Passell tillsammans med barnen Aurelia (6) och Adriel (2). Bild: Malin Johansson.

Rebecca Passell
Ålder: 31
Familj: Mannen Jan-Eric och barnen Aurelia 6 år och Adriel 2 år
Bor: i egnahemshus i Gunnarsnäs i Pargas
Utbildning: sjukskötare
Jobbar: på Pargas hemsjukhus
Intressen: läsning, handarbete, skogspromenader och hemmamys
Det bästa med att vara mamma: att få se barnen utvecklas och att se världen ur barns ögon

På skärtorsdagen år 2017 blev Rebecca Passell mamma för första gången. Då var hon 25 år gammal och det kändes både spännande och omvälvande att ta sig an den nya rollen.

– Mammarollen kändes helt naturlig genast från början, även om det var lite kaotiskt då båda barnen föddes för tidigt och behövde vård på keskola (intensivvårdsavdelningen för nyfödda), säger Rebecca.

Njuter av att få vara hemma

Hemma i Gunnarsnäs leker syskonen Aurelia (6) och Adriel (2) i familjens vardagsrum i ett stort gult egnahemshus som Rebecca och hennes man Jan-Eric Passell håller på och renoverar. Från köksfönstret skymtar ett glittrande hav nedanför och björkarna håller just på att få sina blad. Idag har Rebecca och barnen en lugn hemmamorgon, men ibland kan det vara mera jäktigt då både Rebecca och Jan-Eric har skiftesjobb.

Rebecca jobbar deltid som sjukskötare och säger att hon vill ta vara på den tiden när barnen är små och hon njuter av att få vara hemma och pyssla tillsammans med dem.

– Jag pysslar gärna tillsammans med barnen både inne och ute, medan min man är den som ofta tillsammans med barnen deltar i olika idrottsaktiviteter.

“Man kan inte vara förberedd på allt”

Rebecca säger att man aldrig blir fullärd som mamma och konstaterar att det varje dag kommer nya utmaningar.

– Bara för att man blir mamma vet man ju inte hur man ska vara och vad man ska göra och vad som är rätt eller fel. Barnen går ständigt igenom olika utvecklingsfaser och man kan inte vara förberedd på allt.

Det som har överväldigat Rebecca mest i rollen som mamma är alla de starka känslor som dyker upp och den oändliga kärleken som man som mamma känner till sina barn.

Stolt då barnen lyckas

– Det är nästan lite skrämmande, konstaterar Rebecca och tillägger hur stolt och glad hon blir då barnen lyckas med något.

Morsdagen spenderar Rebecca delvis på jobbet då hon råkar ha kvällstur den dagen – men hon har på känn att familjen kommer att hitta på något på morsdagsmorgonen.

– De brukar överraska mig på morsdagen, säger Rebecca och ser förväntansfull ut.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*