”Det ska bli roligt att få vara med och bygga upp vårt lärcenter i Pargas”

kvinna
Som biträdande rektor i Sarlinska skolan ser Jeanette Lindroos fram emot att få arbeta över språk- och stadiegränser. Bild: Malin Johansson.

Vill arbeta över språk- och stadiegränser

Sedan första augusti fungerar Jeanette Lindroos som biträdande rektor för Sarlinska skolan i Pargas. De två senaste åren har hon jobbat som vicerektor och platschef för Kyrkbackens skola i Nagu och har många år bakom sig som bland annat matematik-, kemi-, gymnastik- och speciallärare. Hon har även tidigare fungerat som tutorlärare i Sarlinska skolan. Nu ser hon fram emot att få vara med och bygga upp en verksamhetskultur i Brava lärcenter och att få arbeta över språk- och stadiegränser.

– Bra att vi har fina nya, utrymmen och modern teknik till förfogande. Jag ser positivt på framtiden och tror starkt på att vi kommer att få det bra alla tillsammans.

Ansvarar för säkerheten i Brava

Lindroos sköter om den dagliga verksamheten för elever, personal och vårdnadshavare i Sarlinska skolan. Hon informerar på Wilma, sociala medier och i pressen om skolgången, stöttar och handleder personalen, leder olika möten, handhar den digitala utvecklingen och sköter löpande ärenden. Hon är också förman för skolgångshandledarna samt säkerhetsansvarig för Brava lärcenter.

– Det ska bli roligt att få vara med och bygga upp vårt lärcenter i Pargas.

Lindroos ser speciellt framemot att få vara med och påverka barns och ungdomars framtid och att se dem utvecklas och lära sig nya saker. Som rektor har hon även bättre möjlighet att hjälpa lärare.

Lindroos hoppas på arbetsro

Däremot kan det bli utmanande att få tiden att räcka till för allt som borde göras, konstaterar Lindroos. Hon påpekar att dagarna sällan blir som man planerat och det händer mycket i skolan som ofta måste åtgärdas snabbt.

I Brava lärcenter finns sammanlagt fyra skolor över språk- och stadiegränser som är samlokaliserade. Lindroos hoppas på arbetsro för både personal och elever.

– Hoppas att alla har tålamod och förståelse för att då man bygger upp något nytt så tar det tid att få alla rutiner och system att fungera optimalt. Under det närmaste året rivs och byggs det en hel del ännu vid Skolgatan. Rör er försiktigt vid Brava!

Jeanette Lindroos arbete kan man följa med på instagram: Jeanette_rektor_Pargas, Sarlinska skolan kan följas på: Instagram: sarlinska_skolan, FB: sarlinska skolan

Jeanette Lindroos
Ålder: 48 år
Utbildning: behörig rektor och ämneslärare i kemi, fysik och matematik. Analytisk kemist.
Jobbar som: biträdande rektor i Sarlinska skolan samt säkerhetsansvarig för Brava lärcenter.
Bor: i centrala Pargas och i Nagu.
Intressen: friluftsliv såsom vandring, cykling och paddling. Läsa böcker.

Malin Johansson

 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*