Dicken skötte sitt mot tunt Piffen

Aleksa Veselinovic fick axla en stor roll både i anfall och försvar då Piffen kom till match med en tunn trupp. Foto: Mikael Heinrichs

Bränslet tog slut hos hemmalaget i slutet av första halvlek mot Dicken som skötte sin plikt och vann med 17–31 (6–15) i onsdagskvällens sena match i handbollsligan.

Piffen hade ännu vid 25 spelade minuter 6–10 på ljustavlan efter ett par raka mål av Aleksa Veselinovic, men under den sista femman i första halvlek vred Dicken på turboskruven igen och gjorde 0–5 innan paus.

– I första halvlek fick våra spelare lära sig vad det innebär att spela disciplinerat då de såg hur Dicken spelade. Vi hade en bra drive i 20 minuter, men sedan missade vi för många lägen. Vi har många skador och spelare som är förkylda, men det hjälper inte att klaga, konstaterade PiF-tränaren Besim Qerimi efteråt.

Många skador

Bland de skadedrabbade finns bland andra målvakten Markus Mattila samt Sebastian Fagerlund som inte spelat en enda match denna säsong.

Det här var redan tredje matchen på raken där Piffen kom till match utan chefstränaren Michael Lindblom och Besim Qerimi har i hans frånvaro lett spelet från bänken.

Handbollssektionens ordförande Tommi Suominen, är Lindblom fortfarande med i laget?

– Jo, det är han. Han är på semester just nu.

Dickens målvakt Patrik Roslander utsågs till matchens lirare och var på hugget i första halvlek. Roslander noterades för 11 räddningar under de första 30 minuterna.

För Piffens del fortsätter säsongen med bortamatch mot HIFK nästa fredag.