Digitaliseringen förändrar arbetssätten permanent

Arbetssätten förändras permanent både inom den privata och offentliga sektorn i takt med den digitala utvecklingen.

Coronaepidemin har gett en större acceptans för t.ex. distansarbete och för sin del försnabbat den digitala trenden.

Den fysiska arbetsplatsen har inte så stor betydelse som tidigare och den digitala utvecklingen har gett oss enorma möjligheter.

Med tanke på Pargas som helhet, så är detta en verklig möjlighet och förutsättning, eftersom vi är en utspridd kommun med långa avstånd, samtidigt som vi konkurrerar om inflyttning med närliggande kommuner.

Hos många arbetsgivare går man framåt med stormsteg för att använda digitala verktyg optimalt i verksamheterna för att upprätthålla konkurrenskraften där även distansarbetet möjliggörs i allt större grad. Allt fler arbetsgivare och organisationer ser digitaliseringen av arbetssätten som en förutsättning, där direkta kontorslokaler inte mer är bundna till en viss arbetsuppgift och där de digitala arbetssätten tas med i verksamheterna.

Det är inte ekonomiskt förnuftigt att upprätthålla lokaler som inte används optimalt då arbetet kan göras på ett nymodigt sätt. Dessa medel kan istället investeras på personalen och deras välmående.

Den digitala utvecklingen ger stora möjligheter om den är välplanerad. Det vore strategiskt viktigt att också Pargas tar vara på dessa möjligheter maximalt. Detta bör således vara en naturlig del i Pargas egen strategi där det konsekvent arbetas för att digitalisera verksamheternas arbetssätt och utvidga det digitala serviceutbudet för invånarna i Pargas.

Ett digitalt Pargas är vad vi vill se i framtiden. En vacker skärgårdsstad där du kan jobba, bo och få service flexibelt.

Paraisten sosiaalidemokraatit / Pargas socialdemokrater

Hanna Karlsson, Dan Henriksson, Maria Lindell-Luukkonen, Mikaela Luoma, Jani Karlsson, Erica Helin, Elina Kemppainen, Carita Henriksson, Pia Sulosaari-Sandell, Sofia Fagerholm, Tom Lindholm, Tapio Karikko, Widar Nyberg, Joakim Enckell, Tiina Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*