Diktnotboken hjälper flyktingbarn i Pargas

Nöjd. Försäljningen av Rabbe von Weymarns diktnotbok ”Det är inte bara detta” har nått målet. Arkivfoto: Leena Lehtonen.
Nöjd. Försäljningen av Rabbe von Weymarns diktnotbok ”Det är inte bara detta” har nått målet. Arkivfoto: Leena Lehtonen.
I oktober i fjol gav Pargas-trubaduren Rabbe von Weymarn ut en unik diktnotbok, Det är inte bara detta. Den innehåller fyra pargasdikter av författarna Hjalmar Krokfors, Viola Renvall och Lillemor Eklund. Dikterna om gemenskap och tillhörighet ingår i ett ljud- och bildkonstverk.
von Weymarn står för tonsättningen och sången och för bilderna svarar konstnären Jan-Erik Andersson. Noterna är både gitarrkomp och pianoarrangemang. En CD medföljer. Musikerna på skivan är Martin Segerstråle, piano och Ilpo Murtojärvi, gitarr.
Upplagan för diktnotboken var cirka 200 ex. och i dagens läge har försäljningen nått sitt mål, 2 000 euro. Intäkterna ger von Weymarn till Röda Korsets invandrarverksamhet i Pargas.
– Röda Korset har meddelat att pengarna kommer att användas för att stöda de nyinflyttades barn.
Rabbe von Weymarn berättar att han blev mycket glad efter att ha läst om företagare som ger jobb åt asylsökande.
– Det var en glad nyhet och det är viktigt att de får göra något.
Sedan diktnotboken kom ut har von Weymarn haft fyra uppträdanden med bokens sånger och musik. En femte uppträdande är planerad i mars i Multicultis regi.
Det finns ännu några exemplar av diktnotboken i den lokala bokhandeln samt i Röda Korsets Humana. Diktnotboken är tillgänglig även som nätversion.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi