Dimmas nya singel har prägel av nordisk folkrock

musiker fotade uppifrån med ksog som bakgrund
Dimma. Pargasbandet är aktuellt med en ny singel. Pressbild

Dimma betecknar sig som ett progressivt folkrockband från Pargas.

För två år sedan kom bandets första album “Lead Me Far Beyond2. På fredag den 26 november släpps bandets nya singel “Minnet” på svenska. Den hittas på olika strömningstjänster som till exempel Spotify.

Enligt planerna ska låten ges ut också på engelska senare.

Tre olika leadsångare hörs

– Tre olika leadsångare hörs i låten, som visar en helt ny sida av Dimma. Vi erbjuder lyssnarna ett mer jordnära nordiskt folkrock-sound, med bland annat mandolin- och fiolspel, uppger bandet.

“Minnet” handlar om att ta vara på de äldres minne och att lära sig av både deras visdomar och utmaningar i livet.

Låten handlar om att välkomna både mörker och ljus, som en del av livet, med en uppmuntran om att våga möta sitt inre och  det som bor där. Den påminner om att även när någon går bort, så bor de alltid kvar i hjärtat och i minnet.

I låten “Minnet” spelar Jessica Bergman fiol, Anna Saarela sjunger och spelar akustisk gitarr, Andréas Rantala sjunger också och spelar mandolin, Adrian Rantala spelar bas och sjunger,  medan Set Bergman spelar elgitarr och Kim Johansson spelar trummor.

PK

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*