Division 2 nästa för ParSport

John Keihäs satte två mål i powerplay i den första perioden mot KJK. Arkivfoto: Mikael Heinrichs.
Kvällens bortamatch mot KJK i Kankaanpää blev inte ens nära på en så tuff match som man på förhand kunde tänka sig. ParSport avgjorde i praktiken redan i första perioden då man gick upp i en 3-0 ledning genom två mål av John Keihäs och ett av Mikko Koskinen.
Hemmalaget kom åt att spräcka Pauli Kitulas nolla först 35 sekunder innan full tid. Då hade ParSport redan satt sex puckar bakom Tomi Huida i hemmamålet. Kitula parerade 45 av 46 KJK-skott och var en av matchhjältarna.
I och med segern säkrade ParSport kvalseriesegern och avancemang till division 2 nästa säsong. Smått sensationellt med tanke på att ParSport kom tvåa i den övre fortsättningsserien i trean, en poäng bakom kvällens hemmalag KJK. Lagens första möte slutade 9-0 till KJK, men efter det har rollerna bytts ut totalt.
Vem som gör ParSport sällskap i division 2 nästa säsong är ännu oklart, då både KJK och KK-V för tillfället står på sex poäng. Men allt tyder på att det blir KK-V som får fortsatt seriekontrakt – om inget oväntat sker.
ParSport spelar säsongens sista match hemma i Pargas på söndag klockan 13.15 mot KK-V. Då firar laget sitt avancemang.

• KJK – ParSport 1-6 (0-3, 0-2, 1-1)
  • ParSport: John Keihäs 2+0, Karri-Jussi Suominen 1+1, Mats Walli 1+1, Janne Yrjölä 0+2, Oskar Kerke 0+2, Mikko Koskinen 1+0, Sebastian Lindqvist 1+0, Jonas Pernell 0+1, Jens Eriksson 0+1.