Drömsommar

Sommaren är minst sagt här. I skrivande stund sitter jag på terrassen med gassande sol i nacken och funderar på hur tiden gått så snabbt, igen. Nyss var det slaskväder och varma kläder på schemat, nu är det raka motsatsen. Varje år då det varma vädret slagit till får jag en press på att tvingas hitta på saker. Jag känner mig tvungen att göra saker. Jag har ju väntat på denna årstid hela året?

Jag vet att det finns andra som känner lika som mig. Att man ska hinna få ut allt av sommaren för att sedan bemöta det kalla halvåret man kommer att ha framför sig. Man ska hinna på festivaler, resa, vara på stranden, man ska träffa vänner, familj och släktingar. Framförallt skapa minnen man kan tänka tillbaka på under vinterhalvåret. Man behöver ju trots allt ingenting.

Då jag känner att jag inte gjort tillräckligt är det främst de allt för höga förväntningarna som ligger i grunden. Jag har för höga förhoppningar för vad jag faktiskt klarar av, för att själv må bra i slutändan. Jag kan inte räkna på fingrarna hur många “att-göra-innan-sommaren-är-slut” listor jag har gjort i mitt liv. Listor med totalt orealistiska mål som jag inte bara mentalt, men även ekonomiskt aldrig skulle kunna fullgöra. Därför har jag i år några saker inplanerat och resten av sommarens aktiviteter kommer som det kommer.

En tid tillbaka var nog sociala medier största boven till pressen hos mig. Jag kände mig dålig då jag skrollade igenom innehåll där människor runtomkring mig hade saker för sig medan jag själv bara satt hemma. Idag påverkas jag inte alls på samma sätt av detta. Såklart att jag kan känna att det jag ser på olika medier är något jag själv vill uppleva. Men tänker man steget längre förstår man nog att det är få som lägger ut bilder på sig själv med otvättat hår, ensam framför en serie och berättar om hur tråkigt hen har. Sociala medier visar oftast den bättre sidan eller helt enkelt den delen av livet man stolt visar utåt. Detta är något jag är mer uppmärksam på idag. Jag vet vad jag har och vad jag vill göra.

Denna sommar ska jag ta det lugnt och framför allt göra saker som jag själv njuter av. Jag ska inte skapa för höga förväntningar, istället ska jag vila ut, bara vara och leva en dag i taget. Jag behöver inte vara exakt överallt hela tiden och det behöver inte du heller. Sommaren är inte den enda tiden på året man kan göra saker.

Caroline Voutilainen
Ung livsnjutare

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*