Dubbelt stand up på kommande

Isak Jansson är en stigande stjärna på den svenska komikerhimlen. Foto: Elias Gammelgård.
Isak Jansson är en stigande stjärna på den svenska komikerhimlen. Foto: Elias Gammelgård.
I samband med Kulturparlamentet i Pargas arrangerar Anders Helenius två stand up-kvällar i Pargas – en på svenska och en på finska.
Under tidigare år har Stand Up Pargas-evenemanget oftast ordnats som en tvåspråkig tillställning, men nu har arrangören Anders Helenius gått in för en annan approach. Det blir två skilda kvällar.
– Tidigare var det nästan uteslutande svenskspråkiga i publiken trots att vi körde tvåspråkiga aftnar. Den finskspråkiga ordnas i Råttis fredagen den 21 augusti och den svenskspråkiga på lördag i Manegen.
På den svenskspråkiga aftonen uppträder svenska Isak Jansson som snabbt blivit mycket omtyckt hemma i Sverige.
– Han är kanske inte ett så stort affischnamn ännu, men håller på att bli det. Jag har redan länge försökt få honom hit till Pargas och nu lyckades vi pussla ihop tidtabellerna, myser Helenius.
Förutom Jansson uppträder finlandssvenska Fredrik Lilius från Tammerfors och Pargassonen Simon Karlsson, senast bekant från Radio Extrems Succésommar.
– Fredi är en glad och energisk komiker som varit med redan i ungefär tio års tid. Han är definitivt ingen sur gubbe som jag och Simon kanske är, skrattar Helenius som också själv kommer att figurera på ett hörn under båda kvällarna.
I Råttis uppträder Aatu Raitala och Heikki Vilja, varav Raitala också kan vara bekant från tv-programmet Naurun tasapaino.
– Tidigare år har kvällarna brukat vara så gott som slutsålda, vilket jag litar på också i år, säger Helenius.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@fabsy.fi