Dynamo vann med fem bollar

Det har inte varit någon dans på rosor för Joni Lindberg så här långt. Foto: Mikael Heinrichs
Det har inte varit någon dans på rosor för Joni Lindberg så här långt. Foto: Mikael Heinrichs
Det gick inte vägen för Piffens handbollsherrar i bottenmötet mot Dynamo från Riihimäki i lördags. Gästerna kom, såg och segrade relativt enkelt tack vare sitt mer fysiska spel.

Båda lagen hade förlorat samtliga matcher i årets serie innan det här mötet och efter 19–24 (10–15) är det enbart serienykomlingen Piffen som håller till på noll poäng efter åtta spelade omgångar. Dynamo hade redan innan den här matchen bjudit på en stormvarning då man förlorade mot ÅIFK med bara två mål och mot Atlas med sex bollar. Piffens minsta förlustmarginal innan jumbomötet var nio mål hemma mot Sjundeå.

– Vi är för dåliga, vi sätter inte lägena och tror inte på oss själva. Då det känns som att vi kommer igen i matchen så gör vi dumma misstag. Sedan tar vi sådana utvisningar som vi helt enkelt inte får ta, vi skuffar med raka armar istället för att ta i, sade Joni Lindberg efteråt.
Utvisningarna haglade tätt i matchen då hemmalaget åkte på åtta tvåor och Dynamo fick nio utvisningar. Men trots spel med sex mot fyra i några etapper lossnade det aldrig på allvar för rödtröjorna. Efter 2–3 i den nionde spelminuten kom Piffen aldrig ikapp.
Det är svårt att tro att det här var samma lag som Piffen formligen körde över i ligakvalet i våras med nio respektive elva mål.
Nu väntar två svåra lördagsmatcher på bortaplan, först mot aningen underpresterande HIFK inkommande lördag och efter det mot formstarka BK-46 i Karis.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi