Elgabsi årets lärare i Pargas

Elgabsi
Lena Elgabsi. Årets lärare i Pargas premierades den 3.10 av OAJ:s lokalförenings ordförande Matti Karplund den internationella lärardagen (5.10) till ära. Foto: Peggy Wallin.
Undervisningssektorns fackorganisation OAJ:s lokalavdelning i Pargas premierade årets lärare i Pargas i samband med sin skolningsdag förra lördagen. I år föll valet på Lena Elgabsi vid Skärgårdshavets skola i Korpo.
OAJ:s lokalavdelning utser varje år Årets lärare bland sina fackanslutna medlemmar. I år var målgruppen skärgårdens lärare. Till kriterierna för utnämningen hör bland annat att läraren som väljs skall väcka barnens och ungdomarnas intresse och nyfikenhet att lära sig, mångsidighet, kvalitet i undervisningen, samarbetskunnighet, viljan att utveckla sig samt att läraren anknyter teori till praktik i undervisningen.
Det är styrelsen för OAJ:s lokalförening i Pargas som utser Årets lärare. I år föll valet på Lena Elgabsi vid Skärgårdshavets skola i Korpo, där hon arbetar med specialundervisningen samt undervisar religion för årskurs 7 och fungerar som platschef. Hon fungerar också som speciallärare vid Träsk skola i Houtskär.
Lena Elgabsi har undanbett sig en intervju.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi