Faffa fixar frukost och lunchsallad

Annat koncept. Harry Heino på Faffas take-a-way vill inte trampa någon på tårna. Konceptet med frukost och lunchsallad att ta med skiljer sig från andra cafeer i staden. Foto: Mikael Heinrichs
Harri Heino valde att förverkliga sin dröm. Efter 15 år på sjön sadlade han om helt och hållet – och öppnade i månadsskiftet ett café med tyngdpunkt på hämtmat på Skolgatan.
– Jag sade upp mig från mitt jobb i mitten av juni i fjol och dagen efter började jag jobba på Kökar hos en bekant vid en gästhamn. Där funderade jag i två månaders tid på mitt koncept och i mitten av augusti berättade jag om idén för min fru och hastigt och lustigt skrev jag på hyresavtalet för den här lokalen, berättar han.
Heino har ingen tidigare erfarenhet av caféverksamhet, vilket betyder att han är mycket lyhörd för kundernas önskemål.
Sortimentet kommer att leva allt efter och styras av efterfrågan. Det som går åt hålls kvar och det som inte går åt faller bort. Nya produkter plockas in vid behov och mot sommaren kommer utbudet självklart att breddas med både glass och annat.
– Redan nu har jag fokus på smoothien, räkmackor och salladsportioner som jag plockar ihop allt efter. Någon varm mat har jag inte för tillfället och inte heller några planer på just nu. På den sidan finns det gott om konkurrens redan nu och jag tänker inte ge mig in i den, säger han.
Heino öppnar redan klockan 7.30 på morgonen och håller öppet fram till klockan 17. Frukostkunderna är ett segment han riktar in sig på, lunchgäster som kanske inte hinner sitta ner och äta en längre lunch ett annat.
– Hur öppettiderna kommer att utvecklas återstår också att se. Jag prövar mig fram nu i början och håller öppet endast vardagar. Mot sommaren funderar jag på lördags- och söndagsöppet.
Allting i sortimentet är laktosfritt, glutenfritt fås på beställning.
– Småskaligt, familjärt och färskt är mina ledord, säger han.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi