Familjecaféer varje dag i Pargas

Familjecaféet Jolla ordnas i Hyddan varje måndag klockan 9-12 i samarbete med stadens båda församlingar. Foto: Mikael Heinrichs

Ankarparken vid Urnlundsvägen i Pargas är som bekant öppen varje vardag mellan klockan 9 och 12. Barnpark (med personal på plats, avgift, max. 15 barn per dag) är det från tisdag till torsdag. Barn tillsammans med vuxna är välkomna alla dagar.

Men förutom den verksamheten erbjuder staden samt församlingen och aktörer från tredje sektorn familjecaféverksamhet alla vardagar.

Jolla flyttade in i Hyddan

Måndagscaféet som går under namnet Jolla har fått en ny plats i och med att staden samarbetar med båda församlingarna på orten för att erbjuda ett tvåspråkigt familjecafé i Hyddan på Kyrkoesplanaden 7.

– Samarbetet mellan småbarnspedagogiken och församlingarna är nytt och vi hoppas att besökarna hittar oss. Familjecaféet har ingen åldersgräns och alla är hjärtligt välkomna, säger Synnöve Andersson från den öppna dagvården.

Jolla-caféet är avgiftsfritt för deltagarna.

– De olika familjecaféerna är ofta en välkommen andningspaus för föräldrarna särskilt om barnen inte är med i småbarnspedagogiken. Då kan barnen leka tillsammans med andra kompisar och de vuxna har tid att diskutera sinsemellan, säger Andersson.

– Det är verkligen roligt att vi kommit igång med det här trepartssamarbetet och måndagen visade sig vara den lämpligaste dagen för verksamheten. Vi ordnar alltid något smått program och är i mån av möjlighet också utomhus, berättar finska församlingens barnledare Elina Kaarto.

Foto: Mikael Heinrichs

MLL och Folkhälsan har egna caféer

MLL:s familjecafé i Ankarhuset serverar igen efter några års paus också lunch till ett förmånligt pris. I övrigt fortsätter verksamheten enligt tidigare koncept med olika teman varje vecka. Programmet hittas på lokalavdelningens webbplats sites.google.com/site/mllparainen samt på Facebook med sökordet MLL Parainen. Verksamheten är tvåspråkig.

Det som är nytt för Folkhälsans familjecaféer i höst är att familjecaféet i Skräbböle (Barakken) har flyttat till skolhuset vid Pjukala daghem, dvs. till Åbolands folkhögskolas utrymmen. Caféet i Pjukala är öppet på torsdagar kl. 9.30–11.30 och familjecaféet i Folkhälsanhuset är öppet på tisdagar kl. 10–12.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Familjecaféer i Pargas centrum

  • Måndagar kl. 9–12 samordnat familjecafé (Jolla) i Hyddan.
  • Tisdagar kl. 10–12 Folkhälsans familjecafé i Folkhälsanhuset.
  • Onsdagar kl. 9–11 familjecafé i Hyddan, kl. 10–12 MLL:s familjecafé i Ankarhuset.
  • Torsdagar kl. 9.30–11.30 Folkhälsans familjecafé vid Pjukala daghem.
  • Fredagar kl. 10–11.30 Öppet musiklekis (Länsi-Turunmaan suomalainen seurakunta, finskspråkigt), Runebergsstranden 2.
  • Dessutom ordnar Väståbolands svenska församling öppen dagklubb tisdagar, torsdagar och fredagar kl. 9–12 i Hyddan och Länsi-Turunmaan suomalainen seurakunta “Kettukerho” för 3–5-åringar tisdagar och torsdagar kl. 9–12.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*