Fem band, fyrverkeri av toner och unga förmågor

Janne Engblom med musikerna Ellen Anckar, Tekla Gustafsson och Axel Mattsson. Foto: Anja Kuusisto.
Janne Engblom med musikerna Ellen Anckar, Tekla Gustafsson och Axel Mattsson. Foto: Anja Kuusisto.
Affischen visar attityden för måndagens restaurangkonsert ”Club Arkipelag presents…” står det överst och att banden ”Black Crow”,”Kaos”, ”Stick´s & Stone´s”, ”The One” och ”The Vibe” uppträder.
Det sistnämnda bandet är gäster från S:t Karins, de övriga fyra banden består av Pargasungdomar som spelar i band vid Arkipelag.
De ställer sig alla på scenen i restaurang Malmen i hotellet på måndagskvällen, med början klockan 18.
Deras lärare Janne Engblom har totalt ett trettiotal elever på bandsidan, och han poängterar att spelningar och konserter är viktiga ingredienser i ungdomarnas bandutbildning. Mycket av låtvalet står de själva för.
– Någon av oss föreslår en låt och så testar vi om de andra också tycker om den, säger Tekla Gustafsson som spelar bas och sjunger i Sticks´s & Stone´s.
– Så går det till i vårt band också, säger Ellen Anckar som sjunger i ”Black Crow”.
Både Anckar och Gustafsson hör också till de showvana Pargasungdomarna, så tröskeln med att spela eller sjunga inför publik är inte stor.
Medlemmarna i bandet ”Kaos” är yngre, men också de andas framåtanda och scenerfarenheter har de redan fått av att spela i Skräbböle, Malms och Björkhagens skolor på onsdagen.
I ”Kaos” spelar Oskar Jansén trummor, Lina Kronström gitarr, Taika Salminen synt/elpiano, Kasper Egger och Emma Eklund sjunger.
– Vi kommer bland annat att spela Sias ”Chandelier”, förklarar Kasper Egger.
Också ljudtekniken under konserten hanteras med Arkipelags elevkrafter, den sköter Sigurd Möller om.
Anja Kuusisto
050 400 2352/anja.kuusisto@aumedia.fi

  • Läs också: Dans i dagarna fyra