Fem företagare ordnar inredningsmässa i Brankis

Inredningsinspiration. Mässan i Brankis om en dryg vecka bjuder på många tips inför sommaren, intygar Helena Bruun (t.v.), Aija Robertsen, Mia Laakkonen, Mi Ruokolahti och Anne Järvinen. Foto: Mikael Heinrichs.
Inredningsinspiration. Mässan i Brankis om en dryg vecka bjuder på många tips inför sommaren, intygar Helena Bruun (t.v.), Aija Robertsen, Mia Laakkonen, Mi Ruokolahti och Anne Järvinen. Foto: Mikael Heinrichs.
Om en och en halv vecka blir det en hel del inredningstips och annat smått och gott för den som vill piffa upp hemmet litet extra inför sommaren.
Brankis blir nämligen skådeplats för evenemanget Inredarens weekend. På plats finns flera företagare inom inredningsbranschen från Pargas samt en del inbjudna gäster som föreläser kring temat.
– Det blir föreläsningar kring inredning och boende, arbetsuppvisningar, goda tips och råd och en hel massa annat, berättar Mia Laakkonen och Anne Järvinen från tygaffären Tyygilyylit.
Konceptet med en nischad inredningsmässa är nytt, men minimässor i Brankis är förstås ingen ny grej i sig.
– Det känns som att kläderna ofta lyfts fram i de här sammanhangen, men nu ligger fokus helt och hållet på inredning, säger Aija Robertsen från Britas.
– En del trädgårdsinredning och blommor blir det också utanför Brankis eftersom Garden Center kommer att vara på plats, påminner Järvinen.
Tanken är att föreläsarna och gästerna på plats ska kunna tipsa om enkla grejer man själv kan göra för att piffa upp där hemma eller på stugan medan en inredningsarkitekt kommer att berätta mera generellt om inredning och planering.
– Föreläsningar blir det båda dagarna, sannolikt med litet olika teman, säger Mi Ruokolahti från Tre Små Rum.
– En grej vi kommer att lyfta fram är hur man enkelt kan klä om helt vanliga köksstolar, det är en sak som vi ofta får frågor kring, säger Laakkonen.
Mässerbjudanden och annat program hos de olika utställarna utlovas också. Förutom de här damernas företag kommer också Ted Wallin och hans Art Bank att vara på plats under veckoslutet.
– Vi har ingen målsättning mätt i besökarantal, utan den målsättningen är främst att visa Pargasborna vilket stort och brett kunnande inom den här branschen det finns i Pargas, säger Ruokolahti.
Företagarna intygar att en mässa också är välkommen omväxling för dem själva.
– Det är kul att få chansen att göra något litet annat. Och går det bra finns det förstås chans för en fortsättning, säger Robertsen.
Inträdet till mässan är gratis, vilket betyder att man fritt kan komma och gå under veckoslutets lopp – och fast bara titta in en riktigt kort stund om man har bråttom.
– Jag tror att det är riktigt lämpligt med fem arrangörer i ett utrymme som Brankis där man rätt enkelt kan skapa en gemytlig atmosfär, säger Ruokolahti och konstaterar att Brankis blir som ett slags förlängning på den egna affären under veckoslutet.
– Dessutom är läget optimalt, alla vet var Brankis är och det är lätt att komma dit, säger Helena Bruun.
– Då våra kunder känner oss allihop är det mycket lättare för dem att komma med frågor utan att de behöver känna sig besvärade, säger Laakkonen.
Inredningsmässan är öppen lördag 16 april klockan 10–18 och söndag 17 april kl. 10–16. Inträdet är fritt båda dagarna. Café Hallonblad har hand om serveringen i Brankis.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi