10 irtisanottiin Parocilta

Parocin kivivillatehdas Sysilahdessa. Arkistokuva: Anja Kuusisto

Kaikki kivivillatehtaalla työskentelevät lomautetaan korkeintaan kymmeneksi päiväksi.

Parocin kivivillatehdas Paraisilla siirtyy kolmivuorotyöstä nelivuorotyöhön ja kymmenen henkilöä menettää työpaikkansa. Neljä henkilöä lomautetaan toistaiseksi ja kaikki tuotannossa työskentelevät voidaan lomauttaa korkeintaan kymmeneksi päiväksi elokuuhun 2020 asti.

Tieto annettiin henkilökunnalle keskiviikkona iltapäivällä. Kun yhteistoimintaneuvottelut aloitettiin elokuun alussa, todettiin, että enintään 21 irtisanotaan.

– Nyt tehtyjen ratkaisujen ansiosta irtisanomisten määrä saatiin pienenemään, sanoo tuotantojohtaja Patrick Johansson.

Kaksi linjaa, vain kolme vuoroa

Tuotantoa jatketaan kahdella tuotantolinjalla, mutta kolmessa vuorossa. Tämä tarkoittaa, että kaikki tuotanto lauantaisin ja sunnuntaisin loppuu.

Kivivillan tuotannossa työskentelee tämän jälkeen 97 henkilöä, ja sen lisäksi 26 muuta henkilöä työskentelee kivivillatehtaalla.

Pääluottamusmies Petri Freman sanoo, että tieto otettiin vastaan hiljaisina.

– Raskas uutinen niille, joita se koskettaa. Samanaikaisesti voimme olla hieman helpottuneita, että irtisanomiset jäivät kymmeneen, puolet vähemmän mitä ensin pelkäsimme.

Anja Kuusisto
pku@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

 

 

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*