Nordkapille moottoripyörän selässä

Päämäärä saavutettu. Mine Riders on päässyt Nordkapiin. Kuva: Yksityinen.
Päämäärä saavutettu. Mine Riders on päässyt Nordkapiin. Kuva: Yksityinen.

Moottoripyöräkerho Mine Riders Paraisilta perustettiin toukokuussa 2013. Monet jäsenistä olivat nuoruudessaan harrastaneet moottoripyöräilyä ja vanhempina innostus oli herännyt uudestaan.

Innostus on kaikesta huolimatta niin suuri, että kesällä ajettiin moottoripyöräilijöiden kuningasmatka Paraisilta Norjan Nordkapiin.
– Meitä oli seitsemän meistä joiden keski-ikä oli 63 vuotta. Ajoimme viikossa 3 800 km, sanoo matkanjohtaja Johan Järnström.
Ensimmäinen etappi kulki Muhokseen ja seuraavana päivänä matkalla Ivaloon poikettin joulupukin luona Rovaniemellä.
– Aamulla kun lähdettiin Ivalosta oli yksi plusaste, mutta kun mentiin rajan yli Karigasniemellä oli kylmempää. Porsangerissa ostettiin skootterihanskat. Kolmantena yönä oltiin Honningvågissa, 20 km Nordkapista etelään.
Sitten päästiin päämäärään ja Nordkap oli juuri sellainen kokemus jota osattiin odottaa.
– Näköala Pohjoiselle Jäämerelle on fantastinen. Siellä ei asu ketään, mutta suuri luola on vierailun arvoinen. Oli mielenkiintoista nähdä että ihmiset tulivat sinne jopa pyöräillen.

Kippis Nordkapille. Kuva: Yksityinen.
Kippis Nordkapille. Kuva: Yksityinen.
Nordkapista jatkettiin Hammerfestiin, jossa syötiin kiinalaisessa ravintolassa. Yöpyminen tapahtui leirintäalueella Altan lähellä.
– Illalla kun syötiin tuli räntää.
Altasta matka jatkui Kautokeinon kautta Enontekiöön ja Palojoensuussa vierailtiin vanhan kollegan luona. Erkki Syrjälä on muttanut sinne Paraisilta.
Seuraava yöpyminen oli uudessa mökkikylässä Sonkassa Rovaniemen luoteispuolella ja sieltä mentiin idempää reittiä kotiin Posion, Taivalkosken ja Iisalmen kautta. Viimeinen yö vietettiin vanhassa mökissä Iisalmen pohjoispuolella.
Viimeisen päivän reitti meni Kuopion, Jyväskylän, Tampereen ja Turun kautta kotiin.
Kahvitauko. Kuva: Yksityinen.
Kahvitauko. Kuva: Yksityinen.
Matka Nordkapiin oli Mine Ridersille tietenkin todella iso ja erikoinen asia. Normaalisti pysytään enemmän kotikonnuilla.
– Kesäisin tavataan keskiviikko-iltaisin ja tehdään vähintään kahden tunnin matka johonkin. Ainakin kerran vuodessa ajetaan Rengastietä. Talvisin kokoonnutaan keskiviikkoisin kerhollamme, mutta on meillä muutakin ohjelmaa, kertoo kerhon presidentti Johan Karlsson.
Moottoripyörämessut Helsingisssä, jouluristeily Ruotsiin, uintimatka Kasnäsin uimahallin, keilailua ym. kuuluu ohjelmistoon.
Alussa kiinnostuneita oli paljon ja osallistuminen runsasta, mutta ajan mittaan kiinnostus on monelta haihtunut. Nyt kerholla on 13 aktiivijäsentä, mutta uusia otetaan mieluisasti vastaan.
– Erityisesti naiset ovat tervetulleita, sanovat kaikki paikalla olevat kun PK vierailee kerholla.
Eikä ihme, kun kaikki nykyjäsenet ovat miehiä.
Gösse Storfors
reporter@aumedia.fi