Airisto pesee kasvonsa kesäksi

 
lekparkvidVeneilijöille on tarjolla täysin uusittu saunarakennus, polttoainelaituri on ehostettu, keittiöpuolelle on tullut muutoksia, lasten leikkipaikkaa on parannettu ja kiinteistön julkisivu on saanut uuden ilmeen. Näillä toimenpiteillä viime vuonna useissa medioissa runsaasti kritiikkiä kohdalleen saanut Airisto Strand on lähtenyt nostamaan tasoaan.
 
Airisto Strand koostuu vierassatamasta jossa on polttoainemyyntiä, satamakaupasta, ravintolasta sekä yksitoista huonetta käsittävästä hotelliosiosta. Airisto Strandia hallinnoi aikaisemmin Strandbo Groupin tytäryhtiö, mutta tätä nykyä paikkaa hallinnoi täysin erillisenä toimiva yhtiö, eli Airiston Matkailukeskus Oy. Molempien yritysten takaa löytyvät kuitenkin samat henkilöt, joten asiakkaille tällä järjestelyllä ei ole minkäänlaista käytännön merkitystä, osakas ja kohdepäällikkö Robert Kristiansson kertoo.
– Seurasin Airisto Strandin ympärillä viime kesänä vellonutta keskustelua Facebokissa. Oli todella harmillista, että saimme niinkin kovaa kritiikkiä osaksemme. Tästä syystä olemme nyt panostaneet palvelutason parantamiseen. Haluamme ihmisten viihtyvän Airiston niemen nokassa, tämä koskee myös täällä asuvia sekä täällä toimivia yrityksiä. Profiilinnostomme tulee hyödyntämään kaikkia osapuolia.
Eräs merkittävä satsaus on rannan uusi saunarakennus, jossa on kaksi isoa saunaa, veneilijöille tarkoitettu pesutupa sekä kaikille sataman vierailijoille tarkoitetut wc:t.
Toinen uudistus koskee keittiötä. Tälle kesälle ohjakset on annettu keittiömestari Tommy Gråhnille, jonka alaisuudessa listoille on otettu uusia herkkuja. Vanhat suosikit kuten pizzat ja hampurilaiset säilyttävät toki paikkansa. Nauvolaiskokki Gråhnilla on runsaasti kokemusta alalta ja hän on muun muassa ollut mukana Suomen kokkimaajoukkueessa. Suurin osa henkilökunnasta on uusia kasvoja. Kristianssonin mukaan tämän vuoden puolella käyneet ravintolan asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä palvelun tasoon.
– Tällä hetkellä rakennamme palvelukonseptia, jonka olisi tarkoitus kestää kymmeniä vuosia. Haluamme antaa ihmisille positiivisen Airisto-kokemuksen. Ruokalistan annokset ovat laadukkaita ja myös visuaalisesti näyttäviä, Kristiansson kertoo.
Airisto Strand avaa kautensa Vappuna ja se jatkuu syyskuun viimeiselle viikonlopulle. Mutta aivan kuten kaikissa muissakin saariston yrityksissä, sesongin pidentäminen on asialistalla korkealla.
– Kun meillä on oma paketti kunnossa, uskon että pystymme pidentämään kautta. Monet veneilijät ovat liikkeellä vielä myöhään syksyllä. Tuskin pystymme pitämään ovia avoinna ympäri vuoden, mutta esimerkiksi lokakuun loppu tuntuu realistiselta. Suurin ongelmamme on ollut palvelun laatu, siihen panostamme nyt kovasti.
Robert Kristiansson on ollut Strandbo Groupin osakkaana syksystä 2008 lähtien, nyt hän on yksi neljästä Airisto Strandin omistajasta.
Sesonkiaikaan Airisto Strand työllistää noin 20 henkilöä, huoltomies työskentelee ympärivuotisesti.
Satamassa on noin 60 vieraspaikkaa.
Kesäkuusta lähtien ravintola on avoinna joka päivä, keittiö on avoinna klo 12–21.
Airiston hotellilla on pitkät perinteet, se rakennettiin vuonna 1941.
 
Marina Saanila, suomennos Mikael Heinrichs