Amy Nymalm mukaan EM-ryhmään

Amy Nymalm. Arkivbild: Markus Lindeqvist/Suomen Suunnistusliitto.
Amy Nymalm. Arkistokuva: Markus Lindeqvist/Suomen Suunnistusliitto.
Kesä-heinäkuun vaihteessa Kaakkois-Puolassa ratkotaan 18-vuotiaiden EM-kisat. Suomen 16 suunnistajan ryhmässä (16- ja 18-vuotiaat) on mukana myös Piffeniä edustava Amy Nymalm.
Tämän viikon juniorimaajoukkueet viettävät Sveitsissä, jossa käydään viimeiset tarkastuskilpailut 20-vuotiaiden MM-kisoihin jotka ratkotaan alppimaassa heinäkuussa. Nymalmilla on vielä pienet mahdollisuudet selviytyä myös näihin kisoihin, mutta se vaatii sataprosenttista onnistumista tulevana viikonloppuna.
Kevätkauden ainoat SM-suunnistukset (keskipitkä) ratkottiin sunnuntaina Mikkelin Anttolassa ja Janakkalassa. Pargas IF:n ikämiesnainen Sanna Nymalm otti hopeaa ja juniorit Amy Nymalm ja Jenny Virtala nappasivat plaketit.
Vaativassa Anttolan maastossa voittoon kirmasivat SK Pohjantähden Marika Teini sekä Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen. Piffenin Yvonne Gunell oli naisissa 19, SM-sijoitus oli ulkomaalaisten osallistujien johdosta 16.
– Karsinta tuntui paremmalta kuin finaali. Sijoitus oli kuitenkin parempi kuin mitä tällä juoksulla luulin, Gunell sanoi.
Amy Nymalm (N18) ei ollut täysin tyytyväinen omaan suoritukseensa, vaikka sijoittuikin kovassa kilpailussa neljänneksi.
– Juoksin yhden pitkän etapin väärällä polulla ja menetin siinä lähes kaksi minuuttia.
Sijoituksellaan hän kuitenkin varmisti paikkansa 18-vuotiaiden EM-ksioihin Puolassa.
Jenny Virtala juoksi tasaisen juoksun N16-sarjassa ja sijoittui viidenneksi. 14-vuotias Alex Virtala kilpailu M15-sarjassa ja hänen sijoituksensa oli 21:nen vaikka pari pahaa pummia osuikin matkalle. N15-sarjassa Jill Laurén oli 26:S ja laudaturylioppilas Johanna Brink 31:nen N20-sarjassa.
Ikämiesluokat kilpailivat Janakkalan metsissä. Sanna Nymalm suoritta tasaisesti N40-sarjassa juosten toiseksi ja oli samalla Piffenin ainoa mitalisti. Ingela Mattsson oli samassa sarjassa kymmenes ja Carola Penger niin ikään kymmenes sarjassa N55. Kimito SF:n Bengt Holmström oli 12:ta M75-sarjassa ja Piffenin Pentti Ljungqvist 15:ta M80-sarjassa. Aamupäivällä alkueristä finaalipaikkoja hakeneista Mika Honkasalo selvitti tiensä A-finaaliin jossa sijoitus oli 24:s.