Christian ja Moomin Characters yhteistyössä: “Aluksi ajattelin, että se oli vähän vitsillä”

Christian Enkvist ja Muumihyllyt. Kuva: Linn Turkki.

Paraisilla asuva käsityönopettaja Christian Enkvist valmistaa Muumihyllyjä täydellä vauhdilla.

Muumihylly on täydellinen Muumimukien säilyttämiseen ja mukien esillepanoon. Yhdelle hyllylle mahtuu 24 mukia ja hyllyn mitat ovat 51x76x10,5 cm. Christian Enkvist kertoo rakentavansa hyllyt suurelta osalta kotona, mutta karkeasahaus tehdään muualla.

– Tämä oli itse asiassa vaimoni idea, hän sanoo.

Puoliso Jeanetthen siskolla on paljon Muumimukeja, joten Enkvist rakensi hänelle hyllyn joululahjaksi. Sen jälkeen hän rakensi vielä toisen hyllyn, koska koska mukeja oli niin paljon, ja tutut jotka vierailivat ja näkivät hyllyt kysyivät, mistä ne tulivat. Silloin Enkvistin lanko ehdotti, että hän ryhtyisi rakentamaan hyllyjä ja ottaisi yhteyttä Moomin Characters -yhtiöön.

– Aluksi ajattelin, että se on vähän vitsillä, Enkvist sanoo

Hän otti kuitenkin yhteyttä yhtiöön ja he pitivät ajatuksesta, joten hän sai sopimuksen ja hyllyille tekijänoikeudet.

Hyllyjen erikoisuus on, että ne on numeroitu, joten jokainen hylly on ainutlaatuinen. Jokaisen hyllyn takaa löytyy myös merkki, joka on valmistettu kotimaisesta koivuviilusta.

Jos haluat oman hyllyn muuminmukejasi varten, löydät lisätietoa Facebook-sivulta Muminhyllan tai sähköpostilla muminhyllan@gmail.com. Voit myös ottaa yhteyttä Enkvistiin puhelimitse numeroon 045 8605002.

Linn Turkki

Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*