Ilmoittautuminen opistoon alkaa ensi maanantaina

Uusi nimi. Saariston kombi-opiston rehtori Cecilia Hindersson ja opistosihteeri Katja Lundström. Kuva: Leena Lehtonen.
Uusi nimi. Saariston kombi-opiston rehtori Cecilia Hindersson ja opistosihteeri Katja Lundström. Kuva: Leena Lehtonen.
Saariston kansalaisopisto ja Väståbolands medborgarinstitut toimivat nyt ensimmäistä lukuvuotta yhdessä. Viime viikolla postitettu opinto-ohjelma on kaksikielinen
ja myös osa kursseista kuten liikunta- tai ruokakurssit ovat kaksikielisiä.
Opiston rehtorina toimii Cecilia Hindersson. Kurssisuunnittelijoita ovat Ira Parvelahti ja Solveig Vesterlund ja opistosihteeri on Katja Lundström.
– Uutta on esimerkiksi ruotsin ja suomen tandemopiskelu. Viiden ryhmätapaamisen aikana suomenkieliset aloittavat puhumalla ruotsia ruotsinkielisen henkilön kanssa vaihtaen tunnin lopulla puhekieltä suomeksi, kertoo Cecilia Hindersson.
Kielikylpyä tarjoaa myös kaksikielinen neulekahvila Norrgårdin taideklinikalla.
Syksyn aikana taideklinikalla järjestetään myös Café Norris-kielikahvila. Kahvikupin ääressä kehitetään ruotsin kielen taitoa keskustellen. Muuta ohjelmaa voidaan järjestää ryhmän toiveiden mukaisesti.
Opiston kielitarjonta on monipuolinen alkeista jatkokursseihin. Uusi kurssi on loka-marraskuussa järjestettävä toivekurssi – arabian alkeet. Opettajana on Hamza Al Azawih.
Senioreille, jotka voivat ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneen, on atk-peruskäyttötaidon kurssi. Taulutietokone iPadin omistaville on kahden illan mittainen kurssi, jolloin tutustutaan iPadin käyttöön nettisurffauksesta e-kirjoihin.
Useimmat kurssit alkavat syyskuussa, mutta tarkempi alkamisajankohta kannattaa tarkistaa kurssiohjelmasta. Pargas amatörorkester järjestää yhteistyössä opiston kanssa Sibelius-konsertin seurakuntakodissa 15. syyskuuta. Konsertissa kuullaan Folke Gräsbeckin esitelmä ja hän soittaa myös pianoa.
Laulamisesta kiinnostuneille on tarjolla mm. kuoropiiri, Timangit-kuoro, pop-rock-kuoro ja Tahdon laulaa-laulukurssi. Nuorille on pop-laulukurssi. Yksityistunteja saa sekä laulussa että pianonsoitossa. Nilsbyssä on harmonikansoiton opetusta alkeista yhteissoittoon pelimannien kanssa.
Taidekursseja, muotoilua ja kädentaitokursseja järjestetään pääasiassa Norrgårdin taideklinikalla. Kampaaja Anna Engdal pitää hiusten letittämisen pikakurssin, joka sopii kaikille, myös isille. Mukaan tarvitaan ainoastaan pitkähiuksinen lapsi tai aikuinen, jonka hiuksilla voi harjoitella erilaisia lettikampauksia.
Ruokakurssit ovat suosittuja ja myös tämän lukuvuoden aikana voi opetella valmistamaan erilaisia ruokia kuten aitoa italialaista  risottoa ja niin ikään aitoja karjalanpiirakoita, perunapiirakoita ja sulhaspiirakoita. Ruokaa ja leivonnaisia opitaan tekemään myös gluteenittomana.
Opinto-ohjelmassa ruoka- ja juomakursseja seuraa liikunta ja kuntoilu. Hauskaa liikuntaa tarjoavat mm. erilaiset tanssikurssit. Paritansseista saa oppia ja varmuutta ja voi loistaa nyt niin suosituilla lavatansseilla.
Ilmoittautuminen opistoon alkaa maanantaina 24. elokuuta. Ilmoittautua voi mieluiten netin kautta, kombi.parainen.fi tai käymällä kansliassa tai puhelimitse.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@fabsy.fi