Joka koulu soi nyt jo kymmenennen kerran

bändi
Nilsbyn koulun 3.–6. luokkien ja Koivuhaan koulun 4.–6. luokkien musakerholaiset harjoittelivat maanantaina Koivuhaassa ensi viikolla järjestettävää Joka koulu soi-konserttia varten. Tapahtuma järjestetään nyt jo kymmenennen kerran ja paikkana on viime vuosien tapaan Puntin kulttuurisali.
– Tila on mitä mainioin ja se helpottaa myös järjestelyjä kun ei tarvitse roudata kaikkea koulusta toiseen kuten tapahtuman alkuvuosina, kommentoi luokanopettaja Heli Hytönen Koivuhaan koulusta.
– Ja Puntissa saamme enemmän näkyvyyttä asuille ja valoille ja tietysti se on hyvä paikka myös yleisön kannalta, sanoo opettaja Liisa Perttula Nilsbyn koulusta.
He ja kollegat Hanna Kostiainen, Koivuhaka, Minna Kuvaja, Nilsby ja musiikinopettaja Minna Gerdes Paraistenseudun koulusta ovat tapahtuman taustavoimat ja he vastaavat myös musiikin ohjauksesta ja sovituksesta.
Joka koulu soi-konserteissa esiintyvät alakoulujen musakerhot sekä yläkoulun musiikin valinnaisryhmä, joka harjoittelee konsertin ohjelmistoa myös kerhotunneilla.
Yläkoulun bändissä soittavat Mini Sy, Akseli Kuvaja, Lauri Lindholm ja Mikael Selin ovat kaikki olleet aikoinaan Koivuhaan musakerholaisia.
Kukin koulu esittää konsertissa kolme laulua. Vuoron vaihtuessa kuullaan välimusiikkia, josta vastaa Koivuhaan opettaja Joonas Väisänen, ja nähdään kuvakooste aiemmilta vuosilta.
Yläkoulu esittää yhtenä kappaleenaan Elastisen ”Anna soida”, johon 8. luokan tanssiryhmä on tehnyt oman koreografiansa.
Konsertin päättää yhteisesti esitettävä TOP five vuosien varrelta. Konsertit pidetään keskiviikkona 20.5. ja torstaina 21.5. Päiväkonsertit on tarkoitettu koululaisille ja iltakonsertit kello 18 ovat avoimia kaikille.
Joka koulu soi-työryhmä sai Paraisten kaupungin kulttuuripalkinnon vuonna 2011.
Leena Lehtonen