Kaikenlaista vastaantullutta

Aluksi vaikkapa liikenteestä pari hupaisaa juttua. Nimittäin edelläni ajeli iso traktori peräkärryjen kanssa kohti Saaristotietä. Liikenneympyrässä kävi niin, että traktori halusi Nauvon suuntaan ja peräkärryt keskustaan. Olikohan kuskilla tauon paikka, kun ei tiennyt minne olisi tauolle mennyt? Seuraavana päivänä samainen traktori meni liikenneympyrän läpi ja todella tyylikkään vauhdikkaasti, ja kaiken lisäksi etukuormaajan piikit sopivalla korkeudella mahdollista vahinkoa ajatellen.

Mopopojista puhutaan paljon pahaa sääntöjen noudattamatta jättämisestä, mutta tällä kerralla tämän traktorin ajelu oli omassa luokassaan. sillä tuskinpa maanrakennustöitä tehdään urakalla ainakaan kaupungin töissä.

Rantatien asfaltti on kurjassa kunnossa, kun korjaukset tehdään miten sattuu eli otetaan lavalta lapiolla korjausmassaa ja täytetään sillä kuoppa ja sotketaan saappaalla massa tasaiseksi. Hetken asia on hyvin, mutta hetken kuluttua massa on pois kuopasta ja homma alkaa taas alusta eli työllistävä vaikutus on ilmeinen. Tälläkin hetkellä katuja asfaltoitiin, mutta Rantatie jäi ilman uudistuksia. Lisäisihän se edustavuutta, kun pääkatu olisi kunnossa.

Katuvalaistus ei sitten sammunutkaan, eli vedetään henkeä asian suhteen hetken aikaa, mahdollisesti ensi vuoden budjetin valmistumiseen asti, toivottavasti ratkaisu olisi kuitenkin pysyvä.

Träskin koulun korjauskin sai onnellisen lopun, kun vanha koulu korjataan, joten lapset eivät joudu kärsimään huonoista korjauksista.

Näin kun illat pimenevät aikaisemmin, voi liikenteessä huomata erikoisen asian, nimittäin ajovaloista usein toimii vain toinen ja toinen on pimeänä. Liikenneturvallisuutta ajatellen hieman hankala asia.

Tapio Karikko

1 Kommentti

  1. Kiitos postauksesta. Oli mukavaa, että jaoit asiaa aiheesta. Minun on korjattava traktorini hydrauliletkut, ja tästä on paljon apua. Etsin lisätietoja tästä myöhemmin tänään.

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*