Kärkikamppailu Pajbackassa huomenna

Piffen ja Inter 2 pelasivat kesäkuun alussa Kupittaalla tasan 1-1. Kuva: Markus Lindström

Kun jalkapallon Länsi-Suomen Kolmosta on jäljellä vielä kymmenen kierrosta, on asetelma sarjan kärjessä mielenkiintoinen. Sarjan viisi kärkijoukkuetta on kahden pisteen sisällä, Peimari Unitedin johtaessa sarjaa 33 pisteellä. Sen perässä pisteen päässä ovat Masku ja Pargas IF ja näistä puolestaan pisteen päässä FC Inter 2 ja FC Åland.

Suurinumeroinen voitto Somerolla

Kärki tasoittui viikonloppuna, kun Peimari jäi yllättäen maalittomaan tasapeliin JyTyn vieraana sekä Inter 2 ja FC Åland pelasivat Turussa 1–1 tasapelin. Ainoastaan Masku ja Piffen voittivat omat ottelunsa: Masku voitti Ahvenanmaalla JIK:n 2–1 ja Piffen nuiji Somerolla SoVon maanrakoon luvuin 7–2.

– Someron peli oli meiltä selvä askel eteenpäin ja pääsimme jo pelillisesti omalle tasollemme, kahden aika huonon esityksen (PaiHa ja Jomala) jälkeen. Olimme paremmalla jalalla liikkeellä ja sen myötä myös syöttöpelimme parani, kommentoi Piffenin päävalmentaja Stefan Strömborg viime viikon ottelua.

Joukkueet tasasivat viimeksi pisteet

Piffen ja Inter 2 kohtasivat edellisen kerran kesäkuun alussa ja silloin Yläkentällä numerot olivat 1–1. Piffenin maalin viimeisteli tuolloin Gezim Voca. Tuossa ottelussa laukaukset menivät Piffenille 9–6, mutta pallonhallinta puolestaan Interille 62–38.

– Se oli hyvätasoinen Kolmosen peli, kovatempoinen ja kentällä oli paljon taitavia pelaajia, juuri sellaista kuin sen pitääkin olla. Selkeä kärkikamppailu.

Perjantain ottelun voittajalla on mahdollisuus nousta, ainakin hetkeksi, Kolmosen piikkipaikalle ja myös pitää paikkansa, jos Peimari konttaa lauantain paikalliskamppailussa PaiHaa vastaan, mikä toki on hyvin epätodennäköistä.

– Sanoisin, että yhtä kova peli on jälleen tulossa. Inter perustaa pelinsä pallonhallintaan ja voi olla, että se tulee olemaan ensimmäinen joukkue, joka ottaa meiltä sen kotonamme. Siihen meidän on kuitenkin oltava valmiina ja selvä suunnitelma on olemassa. Meidän täytyy pystyä kontrolloimaan peliä.

Paras kokoonpano jalkeilla

Piffen pääsee huomiseen otteluun taas parhaalla mahdollisella joukkueella, kun myös Kosovossa isäänsä auttamassa ollut Gezim Voca on käytettävissä. Se kartoittaa vielä loppukautta ajatellen pelaajatilannetta ja saattaa olla, että loppukauden aikana joukkueessa tullaan näkemään vielä yksi tai kaksi uutta pelaajaa.

Pargas IF:n ja FC Inter 2:n ottelu alkaa perjantaina Pajbackassa kello 18.30.

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*