Kaupunki arpoo myös tänä vuonna kesätyöpaikkoja

Skärmdump, två kvinnor tittar in i kameran
Kaupunki arpoo kesätyöpaikkoja. Aktivan toiminnanjohtaja Jenni Lindroos ja etsivä nuorisontyöntekijä Martina Oksanen kannustavat nuoria hakemaan kesätyötä. Kuvakaappaus/Carina Holm

Eilisestä (keskiviikko 27.1.) lähtien on voinut hakea yhtä kaupungin arvonnassa olevasta 25 kesätyöpaikasta, jotka on tarkoitettu vuosina 2003–05 syntyneille paraislaisille nuorille. Ilmoittautumisaika arpajaisiin päättyy 28. helmikuuta 2021.

– Järjestämme kesätöitä edellyttäen, että koronatilanne sallii sen, mutta onnistuimme tarjoamaan työtä myös viime vuonna kaikille, jotka saivat työn kaupungin arvonnan kautta. Yritämme järjestää sen, sanoo hausta vastaava Paraisten kaupungin nuorisotyöntekijä Martina Oksanen.

Työtä löytyy vanhustenhuollosta ja viheryksiköstä

Kaupungin työpaikkoja löytyy terveydenhuollosta, vanhustenhuollosta ja varhaiskasvatuksesta, kaupungin lasten leireiltä ja viheryksiköstä.

– Kannustamme myös kaupungin saaristo-osien nuoria hakemaan, koska osa töistä voidaan järjestää myös siellä, hän sanoo.

Kesätyöpaikan arvontaan osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta tai erityistä koulutusta. Voi myös esittää toiveita, millaista työtä haluaa.

Työ kestää kuukauden ja palkka on 830 euroa. Työt arvotaan maaliskuun alussa ja Oksanen ottaa yhteyttä kaikkiin työn saaneisiin haastattelua varten.

– Jokainen, joka on saanut työpaikan aikaisempana vuotena, ei toki voi hakea uudestaan.

Sosiaalinen media työtehtävänä

Myös tänä vuonna on haettavissa erikoistyö niille, jotka ovat aktiivisia sosiaalisissa medioissa. Se on tarkoitettu jollekin 16-20 vuotiaalle ja tehtävänä on nostaa Paraisia esille sosiaalisessa mediassa nuoren ihmisen näkökulmasta katsottuna.

– Tätä työtä haetaan videolla, missä kerrotaan itsestään ja tavastaan työskennellä. Etsimme kaksikielistä henkilöä, jonka on helppo olla yhteydessä toisiin ja joka osaa tehdä omia aloitteitaan ja jolla on ideoita.

Lisäksi täytyy olla tottunut tekemään videoleikkeitä ja valokuvata.

Hakuaika päättyy 1. maaliskuuta. Työn ajanjakso on 1.6.–16.7. ja on oltava myös valmis työskentelemään iltaisin ja viikonloppuisin. Opastusta antaa Martina Oksanen yhteistyössä Paraisten kaupungin viestintäpäällikkö Anne-Maarit Itäsen kanssa, mutta tämä on suurelta osin työ, jonka sen tekijä itse muotoilee.

Kesätöiden lisäksi kaupunki arpoo 20 kesätyöseteliä

Nuorisotyöpaja Aktivan toiminnanjohtaja Jenni Lindroos muistuttaa myös, että kesätöiden lisäksi kaupunki arpoo 20 kesätyöseteliä.

– Kehotan nuoria hakemaan sekä työtä että seteliä. Ne, jotka voittavat setelin, saavat minulta tarkempaa tietoa, miten sitä käytetään. Seteli tarkoittaa sitä, että kaupunki maksaa työnantajalle 300 euron korvauksen nuoren työllistämisestä kahdeksi kesäviikoksi ja 60 tunnin työhön. Nuoren on itse hankittava työ.

– Meillä on esimerkiksi nuoria, jotka setelin avulla ovat saaneet työn, joka ei ole ollut avoinna missään.

Seteliä voidaan käyttää esimerkiksi, jos saa työn Kårkullassa, seurakunnalla tai jossakin yrityksessä.

Hän kannustaa yrittäjiä, jotka voivat palkata nuoria, joilla on kesätyöseteli, ottamaan yhteyttä kaupunkiin, jotta hän voi sen jälkeen vinkata nuorille, mistä voi työtä hakea.

– Työn ei tarvitse olla Paraisilla, vaan seteliä voi myös käyttää, jos on saanut kesätyön jossakin muualla maassa. Osa on myös saanut pidemmän työn kuin kaksi viikkoa ja osa on saanut pidemmän kesätyön seuraavana kesänä saatuaan jalkansa oven väliin ensin setelin avulla, sanoo Lindroos.

Ei rekrytointiomessua tänä vuonna

Kaupunki ei tänä vuonna järjestä koronatilanteesta johtuen rekrytointimessuja. Toisaalta nuorisotyöpaja Aktivan henkilökunta neuvoo tarvittaessa nuoria, kuinka työtä ja vastaavaa haetaan.

He kehottavat paraislaisia nuoria olemaan itse aktiivisia ja ottamaan rohkeasti yhteyttä yrityksiin ja muihin ajateltavissa oleviin työnantajiin. Samalle he huomauttavat, että kaupungin työ ja kesätyöseteli on tarkoitettu Paraisilla asuville nuorille.

Kesätyövinkki
Vapaita työpaikkoja löytyy nettiosoitteesta te-palvelut.fi, Aktivan Facebook-sivulta ja Facebook-sivulta ”Jobb i Åboland”.
Paraisten kaupungin kesätyöt löytyvät osoitteesta parainen.fi/fi/avoimet-tyopaikat.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*