Kesällä pelataan tennistä taas kunnossa olevilla kentillä

tennisbanor
Johan Skogman, Åbo Lawn-Tennis Klubb. Kuva: Timo Järvenpää

Paraisten vierasvenesatamassa olleet kaksi tenniskenttää eivät ole viime vuosien aikana kehuja saaneet. Tulevana kesänä tilanne kuitenkin muuttuu, sillä kaupunki on päättänyt laittaa kentät kuntoon ja niiden kunnostustyöt ovat parhaillaan käynnissä.

– Kentät ovat olleet jo pitkään huonossa kunnossa ja nyt oli korkea aika laittaa ne taas kuntoon. Onneksi saimme asiantuntija-apua kentän kunnostukseen Turun suunnasta, sanoo Paraisten kaupungin vapaa-aikasihteeri Mikael Enberg.

Pargaisten kaupungin vapaa-aika sihteeri Mikael Enberg. Kuva: Timo Järvenpää

Kentällä on kunnostustöitä tehty nyt viikon päivät ja ennakkoarvioiden mukaan noin viikon–parin kuluttua kenttien pitäisi jälleen olla käyttökunnossa. Suurin työsarka oli rikkaruohojen pois kitkemisessä.

– Rikkaruohoa oli tosiaankin paljon. Nyt levitämme kentälle massaa ja pyrimme saamaan siitä niin tasaisen kuin mahdollista. Aivan tasaista siitä ei valitettavasti tule, mutta täysin pelikelpoinen. Jos tästä haluttaisiin täydellinen, edellyttäisi se pohjan tekemistä aivan uudelleen ja sen jälkeen päälle täytyisi ajaa useampi tonni massaa, kertoo kunnostuksessa asiantuntija-apua antava Åbo Lawn-Tennis Klubbin kilpailupäällikkö Johan Skogman.

Kaksi eri paikkaa

Kun kunnostustyöt on saatu valmiiksi, löytyy Paraisilla tenniskentät kahdesta eri paikasta eli Pargas Kalks Tennisklubbin kentät Malmnäsissä ja kaupungin ylläpitämät kentät vierasvenesatamassa.

Malmnäsin kenttä 2 on varattavissa netissä Pargas Kalks Tennisklubbin e-varausjärjestelmän kautta, mutta muuten varaamiset tapahtuvat perinteisten listavarausten perusteella.

– Jos kenttä on vapaana, niin kuka tahansa voi tulla pelaamaan, mutta silloin ei tietenkään voi tulla, jos jollakin on juuri silloin kenttä etukäteen varattuna. Ja myöskään tänä kesänä emme peri kentän käytöstä mitään kenttävuokraa, huomauttaa Enberg.

“Lisää kiinnostusta”

Pargas Kalks Tennisklubbin puheenjohtaja Daniel Wikman näkee vierasvenesataman kunnostuksen positiivisena asiana.

– Hieno asiahan se on, jos tämän kautta saisimme lisää väkeä kiinnostumaan tenniksestä. Meidän omat kenttämme Malmnäsissä ovat olleet auki jo reilun viikon ja käyttäjiä on ollut todella mukavasti, sanoo noin 80 jäsenisen tennisseuran puheenjohtaja Wikman.

Skogman toteaa myös, että nyt kun kentät saadaan jälleen hyvään kuntoon, voisi Paraisilla vaikka järjestää jonkinasteisia kilpailuja.

– Tämä kentän ympäristö ja Parainen itsessään tarjoavat loistavat olosuhteet hyvälle tapahtumalla. Ja Malmnäsin kentät ja tämä kenttä ovat logistisestikin sen verran lähekkäin, että tämä olisi mahdollista. Tässä siirtäisin pallon Pargas Kalks Tennisklubbille, jatkaa Skogman.

Wikmanin mukaan kilpailujen järjestäminen voisi olla heidän toiminnalleen yksi vaihtoehto, mutta mitään sen tarkempaa ei vielä ole lyöty lukkoon.

Kommentti: Pajbackan tekonurmi odottaa kunnostusta

Muita liikuntapaikkojen kunnostuksia ei Paraisilla taida tänä kesänä tämän noin 5 000 euroa maksavan tenniskenttien kunnostuksen lisäksi olla luvassa.

Pajbackan kentän kunnostukseen ei tälle vuodelle määrärahaa ole. Se vaatisi sitä noin 50 000 euroa, mutta hieman kentän pintaa on kevään aikana pystytty parantamaan.

Lisäksi kaupunki on lupautunut hankkimaan beach volley-kentälle uudet verkot.

Pajbackan tekonurmikentän nurmen uusiminen on myös yksi tulevaisuuden projekteista, mutta milloin, se on vielä täysin auki. Kohta 13 vuotta vanha tekonurmi on kuitenkin ollut tiensä päässä jo muutaman vuoden.

Timo Järvenpää

timo.jarvenpaa@aumedia.fi

1 Kommentti

  1. Mulla normaali kokoinen tekonurmikenttä joka joskus 1980 luvulla rakennettu kaikkien sääntöjen mukaan, sekin vaatisi kunnostusta. Nyt aion harjata sammaleet pois ja hiekkaa lisätä.
    Asiaan pehtynyttä tekijää kaipaa. nyt syksyyn 2021.

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*