Kirjalansalmen- ja Hessundin siltoja esitellään virtuaalisesti elokuussa — siltainfoa luvassa 24. elokuuta

Lillholmenin nykyinen silta, jonka taustalla näkyy myös Antintupa. PK-kuva

Muutaman seuraavan vuoden aikana uusitaan Hessundin, Kirjalansalmen ja Paraisten Lillholmenin sillat.

Ensimmäisenä vuorossa on Lillholmenin silta. Kaupunginvaltuusto hyväksyi sillan alueen asemakaavan muutokset kesäkuun puolivälissä.

Parhaillaan käynnissä on käsittelyprosessi liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa ja se vie jonkin aikaa, selittää ELY-keskuksen projektipäällikkö Matti Kiljunen.

– Siellä on tällä hetkellä jonoa ja lisäksi ihmisillä on kesälomia.

Silta avataan nykyisin noin 3 000 kertaa kauden aikana

Hän arvioi siksi, että sillan rakentaminen alkaa aikaisintaan myöhään syksyllä tai loppuvuonna. Hän uskoo kuitenkin, että pyöräilijät ja kävelijät voivat käyttää uutta siltaa jo ensi kesänä.

Uusi läppäsilta on kuusi metriä korkea, minkä ansiosta 90 prosenttia sillan avaamisista ei tultane tarvitsemaan.

Lillholmenin silta on maamme vilkkaimmin liikennöity läppäsilta veneliikenteen kannalta katsottuna. Silta avataan nykyisin noin 3 000 kertaa kauden aikana.

Kirjalansalmen ja Hessundin siltojen suhteen tiesuunnitelman teko on parhaillaan käynnissä. PK-kuva

Kirjalansalmen ja Hessundin siltojen suhteen tiesuunnitelman teko on parhaillaan käynnissä ja sen odotetaan olevan valmis maaliskuussa ensi vuonna.

Sen jälkeen voidaan aloittaa itse rakennussuunnittelu.

Tammikuussa Paraisten valtuustosalissa järjestettiin tilaisuus, missä Kirjalansalmen- ja Hessundin siltojen suunnitelmat esiteltiin ja yleisö sai esittää kysymyksiä ja antaa kommentteja. Sali oli täpötäynnä ja monet olivat kiinnostuneita osallistumaan suunnitelmiin.

Kiljunen kertoo, että sen jälkeen on pääasiassa tullut kysymyksiä henkilöiltä, jotka asuvat siltojen lähellä, siitä, miten he pääsevät omille tonteilleen rakennustöiden ollessa käynnissä.

Virtuaalinen tilaisuus tulossa

Siltojen uusi tiedotustilaisuus järjestetään 24. elokuuta, mutta tilaisuus tulee olemaan virtuaalinen, koska tässä vaiheessa ei tiedetä, millaiselta koronatilanne silloin näyttää.

Hyvissä ajoin ennen päivämäärää tullaan informaatiomateriaali julkaisemaan netissä. Suunnitelmien esitys tullaan sen jälkeen esittämään sekä suomaksi että ruotsiksi ja 24. elokuuta edustajat kaupungilta, ELY-keskuksesta ja konsulttiyritys WSP:stä tulevat vastaamaan ajankohtaisiin kysymyksiin.

– Vastaavanlaiset järjestelyt ovat toimineet aikaisemmin hyvin. Meidän täytyy vain huomioida, että tottumattomat tietokoneen käyttäjät saavat myös tarvittavan tiedon, sanoo Kiljunen.

Kiljunen lisää, että siltojen lähinaapurit tulevat myös saamaan kirjeen rakennustöitä koskien.

Lisää tietoa virtuaalisesta kokouksesta annetaan myöhemmin.

Klara Fält
klara.falt@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*