Koivuhaan ykköset muuttivat uusiin tiloihin

 
björkhagenKoulun lisärakennus vihitään käyttöön syksyllä.
Koivuhaan alakoulun ykkösluokilla on ollut tällä viikolla hieman poikkeuksellinen kouluviikko. Ykköset ovat muuttaneet uusiin luokkahuoneisiinsa koulun uuteen lisärakennukseen.
Tähän niin sanottuun D-siipeen tulee koulun alkuopetus; esiopetus, kolme ykkösluokkaa ja kolme kakkosluokkaa. Nyt kevätlukukauden lopulla uusissa tiloissa aloittavat ykköset ja loput muuttavat syksyllä kun uudet tilat otetaan käyttöön kokonaisuudessaan.
PK:n käydessä koululla yhdessä luokassa asennetaan digitaalista näyttötaulua ja rehtori Harri Lehtinen käy tarkistamassa sen korkeuden toimivuutta. Toisessa luokassa opettaja Hanna Kostiainen ja avustaja Mervi Impilä purkavat muuttolaatikoita ja asettavat tavaroita paikoilleen. Pääsemme kurkistamaan myös 1 C-luokkaan.
Luokan oppilaat Karim Aschir, Eino Lahti, Elias Männikkö ja Mitja Välimäki esittelevät tyytyväisinä uusia työpöytiään ja tuolejaan. Tuolit ovat säädettäviä, ne pyörivät ja pöytiä voidaan ryhmitellä tarpeen mukaan. Oppilaat ovat tuoneet luokkaan aamulla repullisen tavaroita.
– Tiedätkö että meillä on nyt läksytön viikko, kysyvät pojat ja näyttävät ihan tyytyväisiltä.
Tyytyväisiä ovat myös rehtori sekä vararehtori Merja Huvila. Viimeksi mainittu on toiminut koulun rehtorina kun vakituinen rehtori on ollut opetuspäällikön sijaisena.
Koivuhaan koulun oppilasmäärässä on ollut pientä kasvua, mutta  uudet tilat tulevat riittämään rehtorin mukaan melko pitkälle. Ensi syksynä oppilaita on noin 320. Kouluun tulee takaisin esiopetusluokka, joka on toiminut tilapäisesti Nilsbyn koululla. Koivuhaassa on aloittanut koulunkäyntinsä myös kahdeksan syyrialaista lasta, jotka muuttivat perheineen Paraisille viime vuoden lopulla.
Lisärakennus vihitään käyttöön syksyllä ja silloin valmiina ovat myös pihatyöt, joihin sisältyy uudenuusi pelipaikka. Rakennusaikana liikenne koululle on yritetty tehdä mahdollisimman turvalliseksi. Oppilasliikenne tapahtuu Koivuhaankadun puolelta ja huoltoliikenne koulun alapuolisen kentän puolelta. Kävelytietä on vielä tarkoitus leventää.
Leena Lehtonen